PNL Cluj si PD Cluj intentioneaza sa candideze impreuna si la alegerile locale din anul 2008. Conform unor surse din conducerea Aliantei, liderul PD, Emil Boc, si presedintele liberalilor clujeni, Marius Nicoara, au convenit ca, indiferent ce se intampla la nivel central in Alianta DA, la Cluj sa continue colaborarea si pentru alegerile locale urmatoare.

Presedintele PD si primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat ieri, pentru ZIUA de Cluj, ca a avut discutii cu liderul PNL Cluj, Marius Nicoara, despre viitorul Aliantei. Nu excludem ca varianta, ca in viitor, pentru ca nu putem sti cum vor functiona lucrurile la nivel national, sa continuam, la Cluj, aceasta forma de colaborare, ne-a precizat Boc.

Boc si Nicoara sunt pentru

La Cluj, PD si PNL au colaborat foarte bine, iar acest model de colaborare ar putea fi exeplu si pentru celelalte judete. Impreuna, la Cluj, am demarat, impreuna cu colegii de Alianta, proiecte comune, si de la Primarie, si de la Consiliul Judetean, si ar fi pacat ca aceste proiecte si, in general, clujenii, sa piarda din cauza unor orgolii politice, apreciaza liderul PD.

La randul sau, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, liberalul Marius Nicoara, ne-a declarat ca, in cadrul discutiei cu Emil Boc, au abordat si problema strategiei politice la nivelul judetului. Este adevarat ca am avut o discutie cu presedintele Emil Boc despre strategia politica la nivel judetean si la nivel national.

Si la ultima sedinta a BPC de luni am fost cu mesajul ca sunt pentru continuarea relatiilor in Alianta, a precizat Nicoara. Presedintele CJ ne-a precizat ca, la nivelul judetului Cluj, este deschis pentru discutii pentru continuarea colaborarii. Conditiile acestei viitoare colaborari pentru alegerile locale din 2008 urmeaza sa fie discutate ulterior.

Exista cadrul legal

Presedintele PD Cluj, deputatul Daniel Buda, este, la randul sau, adeptul continuitatii relatiilor dintre PD si PNL la nivelul judetului Cluj. La nivelul judetului Cluj, PD si PNL au relatii foarte bune, iar echipa de aici a facut treaba buna. De aceea, firesc, se creeaza premisa unei colaborari mai departe, considera deputatul clujean.

In opinia sa, logica primara spune ca daca exista o formula functionala si castigatoare, atunci nu o schimbi. De aceeasi parere este si vicepresedintele PNL Cluj, deputatul Horea Uioreanu. Aceasta buna colaborare trebuie sa se vada undeva, trebui sa continue. Toata lumea isi doreste acest lucru.

Noi, liberalii, suntem deschisi si ne-am dori continuarea proiectului inceput in anul 2004, a declarat ieri Uioreanu. Deputatul a explicat ca Legea electorala permite realizarea aliantelor electorale la nivel local, chiar daca nu sunt si la nivel central.

La randul sau, vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, cunoscut pentru iesirile publice impotriva Cotroceniului, a fost destul de rezervat in privinta variantei unei candidaturi comune PNL-PD, la Cluj, in orice conditii. Nu cred ca la nivel judetean se poate lua o decizie diferita de cea care va fi luata la nivel central, a declarat, ieri, pentru ZIUA de Cluj, Ludovic Orban.