Regia Autonoma de Transport Public Iasi se pregateste sa achizitioneze din Germania un lot de tramvaie la mana a doua, cu preturi de pana la 10.000 de euro bucata. In plus, iesenii preconizeaza si punerea in functiune a unei linii pentru un tramvai de epoca prevazut cu un ghid electronic.

Directorul RATP Iasi, Maricel Gherca, spera insa ca negocierile sa decurga in mod favorabil pentru regie, astfel incat sa poata achizitiona un lot cat mai mare de tramvaie, la preturi cat mai reduse.

Regia de transport are insa probleme imense din cauza datoriilor ce depasesc lejer un milion de euro. Problema survine din cauza Comisiei de Autorizare a Operatorilor de Transport local care, la indemnul prefectului Nicu Paduraru ia in calcul sa nu mai autorizeze RATP pana ce datoriile societatii nu vor fi stinse.

Prefectul doreste ca operatorii privati de transport public, dar si cei de stat, sa fie tratati in mod egal. Ca atare, comisia de autorizare va avea Prefectura drept partener. Institutie care, a lasat deocamdata de inteles ca nu tine neaparat sa mai lucreze cu regia, atata timp cat pe raza municipiului functioneaza zeci de alti operatori privati de transport.