n ultimele doua saptamani, prin urbe au circulat zvonuri, conform carora, consilierului PSD, Cristian Matei, urma sa i se retraga sprijinul politic si, implicit, excluderea din sanul partidului. si toate acestea pe motiv ca Matei si-ar fi retras, pe ultima suta de metri, dosarul depus pentru candidatura de viceprimar.

Fapt ce ar fi starnit furia mai marilor partidului. Luand in considerare aceste zvonuri care aveau o veridicitate de peste 90% este si normal ca se asteptau explicatii privind aceasta stare de lucruri. in acest context conferinta de presa a fost asteptata cu sufletul la gura. Primul punct al conferintei s-a referit tocmai la aceste zvonuri.

Ele au fost infirmate de catre presedintele filialei PSD, Ucu Faur. Acesta a spus ca au existat, intradevar, o serie de diferente de opinie pe strategie politica, dar au fost rezolvate intr-o sedinta anterioara.

Astfel ca Matei ramane in continuare consilier si portavocea partidului in Consiliul Local. Interesanta pozitie, se vede clar ca cei din PSD isi spala rufele in familie, nelasand sa planeze nici un fel de suspiciune care sa pateze imaginea partidului.

In schimb, social democratii incep ofensiva impotriva aliantei portocalii. Dupa ce doi ani de zile au inghitit gogoasele celor care conduc in momentul de fata destinele orasului, dupa afirmatia presedintelui, Ucu Faur, PSD-istii cer demisia primarului si nu oricand, ci saptamana aceasta.

La baza acestei cereri sta, in primul rand, fosta incompatibilitate a primarului cu functia de membru in CA al SC Salina SA, situatie prezenta la numirea in functia de primar a lui stefanie cerandu-i-se sa explice de ce nu si-a dat demisia in cele 15 zile prevazute de lege si a dezinformat presa, la momentul acela, raportat la aceasta stare.

De asemenea, potrivit celor din PSD, primarul ar trebui sa-si ceara scuze public fata de cetatenii care au fost batuti in scandalul Rigips.

Argumentul principal adus in favoarea acestei cereri este expertiza tehnica judiciara care demonstreaza falsul declaratiei ce a stat la baza deposedarii abuzive a proprietarilor de teren si intabularii acestuia in c.f. pe numele primariei.

Ultima gaselnita pentru care i se cere socoteala primarului este atribuirea unui teren si a unui apartament consilierului local Nicolae Ros fara ca acesta sa fie inscris pe lista de asteptare, aceasta in conditiile in care numarul persoanelor care solicita o astfel de locuinta este de ordinul sutelor.

Precum se vede, cei din PSD sunt hotarati sa nu mai accepte aliantei portocalii „abuzurile si incalcarile grosolane ale legii”, potrivit propriilor lor declaratii, incercand totodata sa aplice politica sociala cu care se identifica partidul.