Directorii institutiilor deconcentrate din Arad risca sa se aleaga cu sanctiuni sau chiar cu demiterea din functii, daca, in urma controalelor din perioada urmatoare vor fi identificate probleme in activitatea lor de conducere.

Si asta, dupa ce liderii filialelor partidelor care formeaza coalitia au anuntat, sambata, ca vor fi demarate o serie de controale, pentru a vedea modul in care a fost pus in practica programul de guvernare.

De asemenea, liderii Coalitiei mai vor sa schimbe din functii si directorii care au fost numiti de PSD si PC. Presedintele filialei UDMR, deputatul Kiraly Andras, a afirmat ca dupa iesirea Partidului Conservator de la guvernare s-a modificat si componenta coalitiei la nivel local, ceea ce atrage dupa sine alte schimbari.

“Trebuie sa tinem cont ca Partidul Conservator nu mai este la guvernare. Prin urmare, s-ar impune ori retragerea reprezentantilor conservatorilor din posturile de directori pe care le ocupa in urma protocolului semnat, ori inlocuirea lor cu reprezentanti ai partidelor care au ramas la guvernare”, a spus liderul maghiar.

Scaunele directorilor se clatina

In prezent, la conducerea institutiilor deconcentrate se mai afla doi directori care fac parte din PC. Este vorba de Stefan Pascu, la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, si Lucian Stana, adjunct la Administrarea Veniturilor Statului din cadrul Administratiei Finantelor Publice. Totodata, la sefia Directiei Judetene de Statistica se afla Florica Grec, membru PSD.

Potrivit presedintelui organizatiei municipale a PD, Adrian Nitu, in cea de-a doua sedinta a Aliantei, care a avut loc la jumatatea mandatului, s-a stabilit declansarea unui control in toate institutiile deconcentrate.

“Reprezentantii coalitiei la nivel local vor avea intalniri regulate cu conducerile institutiilor descentralizate, accentul punandu-se pe institutiile care vizeaza agricultura, intr-o prima faza, dupa care vor urma cele din domeniul mediului, sanatatii si invatamantului”, a spus Nitu.

Presedintele organizatiei judetene a PNL, Cristian Stragea, care ocupa si un post de consilier de stat la cabinetul primului ministru Calin Popescu-Tariceanu, a spus ca este nemultumit de activitatea conducerii Directiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala. Acesta i-a reprosat directorului Avram Flueras, repus in functie dupa opt ani de procese, ca nu isi face cunoscuta activitatea.

Liberalii, nemultumiti de sefii de deconcentrate

“Atat Alianta «D.A.», cat si partenerii nostri de coalitie, reprezentantii UDMR, nu am fost de acord sa declansam un tavalug al inlocuirilor pe criterii politice la nivelul institutiilor deconcentrate. Un procent de 5 la suta dintre directori nu au fost inlocuiti, dar asta nu inseamna ca ei nu trebuie sa respecte legea.

Actuala conducere a Directiei Agricole este total absenta din mijlocul agricultorilor si pentru acest lucru va trebui sa dea socoteala”, a spus Stragea.