O rugaciune si un mic dejun relaxat in compania celui mai puternic politician de pe mapamond. Asta il asteapta, joi, 1 februarie, pe senatorul sibian Nicolae Neagu, care se afla acum intr-o vizita oficiala in Statele Unite ale Americii, la invitatia presedintelui George W. Bush.

Neagu se va intilni si cu sotia fostului presedinte, Hillary Clinton, pe care vrea s-o convinga sa viziteze Capitala Culturala Europeana. Hillary va fi candidatul Partidului Democrat pentru alegerile prezidentiale din 2008 si are mari sanse sa devina prima femeie care sa conduca destinele Americii.

Traditie respectata

La 1 februarie, Senatorul Nicolae Neagu se va numara printre putinii romani care se pot lauda ca au stat la masa cu presedintele Americii. O intilnire in care cei care conduc destinele politice ale lumii vor deveni pur si simplu comeseni.

"Am fost onorat cu invitatia la micul dejun alaturi de presedintele George W. Bush. Vor participa, in total, politicieni din 170 de tari ale lumii, iar din delegatia romana mai fac parte ministrul Apararii, Sorin Frunzaverde, fostul vicepremier Gheorghe Seculici, generalul Pavel Abraham si inca un senator PD", spune parlamentarul sibian.

De 56 de ani, presedintii americani pastreaza obiceiul de a servi micul dejun alaturi de politicieni straini, invitati special pentru acest scop, in prima joi din februarie. In mod traditional, micul dejun incepe cu o rugaciune.

Invitatie pentru Hillary

Vizita lui Neagu in State mai are un scop. S-o aduca la Sibiu pe nimeni alta decit Hillary Clinton, sotia presedintelui care s-a angajat in „relatii nepotrivite". Astazi, Hillary Clinton se bucura, in rindul americanilor, de un prestigiu mai mare decit sotul ei, sub al carui mandat America a cunoscut cea mai mare crestere economica din istoria recenta.

"Ma voi intilni, la Washington, si cu Hillary Clinton. I hope so. Vreau s-o invit si cred ca am s-o conving sa viziteze, anul acesta, Sibiul - Capitala Culturala Europeana", a precizat senatorul democrat. O eventuala prezenta la Sibiu a actualului senator de New York ar insemna cu atit mai mult cu cit Hillary Clinton are mari sanse de a ajunge prima femeie presedinte a Statelor Unite ale Americii.

Ea va fi sustinuta, la alegerile din 2008, de partidul democrat american, sub sloganul „Administratie indrazneata pentru o America mai puternica".

Program incarcat

Neagu se afla, deocamdata, in metropola Detroit, statul Michigan, unde discuta cu reprezentantii comunitatii romanesti de peste Ocean. In zilele urmatoare, agenda de lucru a parlamentarului roman programeaza intilniri de lucru la nivel inalt cu influenti oameni de afaceri americani si congresmani.

"Vizita este organizata de Ambasada Romaniei la Washington, unde voi ajunge peste citeva zile si va voi putea da mai multe amanunte", a mai spus Neagu. Oricum, el a precizat ca intentioneaza sa fructifice noile oportunitati din lumea afacerilor, nu numai in ceea ce priveste Sibiul, ci si in interesul national.