Omul de casa al lui Nastase, propus la conducerea filialei

Lovitura de teatru ieri dimineata la varful PSD Prahova. Dupa ce Marian Saniuta a demisionat din functia de presedinte al organizatiei, tabara fostilor comunisti, deveniti politicieni de stanga dupa revolutie, a pus la punct un plan prin care sa castige sefia filialei. Zis si facut.

Tripleta "rosie”, formata din Alexandru Banica (fost subprefect), Stelian Manolescu (primarul orasului Valenii de Munte) si Constantin Marin (deputat PSD de Prahova), a reusit sa-l propuna pentru functia de presedinte al organizatiei pe nimeni altul decat pe omul de casa al fostului premier Adrian Nastase, Georgica Diaconu.

Acesta din urma a detinut si functia de prefect al judetului Prahova in perioada 2002-2004, fiind considerat unul dintre cei mai slabi reprezentanti ai guvernului in teritoriu. Mai mult, Georgica Diaconu a fost acuzat ca ar fi facut afaceri cu bani publici in mandatul sau de prefect prin intermediul unei firme din Campina la care era actionar.

Generatia rosie a facut jocurile

Asa se face ca Biroul Permanent al PSD Prahova a decis in sedinta de ieri dimineata ca fraiele organizatiei pot fi preluate de fostul prefect, fiind astfel infranta cealalta tabara alcatuita din Marian Saniuta, Emil Calota si Mircea Cosma. Acestia din urma doreau sa-l propuna pentru functia de presedinte interimar pe consilierul ploiestean Augustin Mitu, un politician din noua generatie.

Pana la urma, castig de cauza a avut gruparea "rosie”, din care fac parte absolventii Academiei Stefan Gheorghiu, scoala de cadre a Partidului Comunist Roman de dinainte de 1989.

„Biroul permanent judetean m-a propus pentru functia de presedinte, iar biroul national a luat act de aceasta propunere, urmand ca saptamana viitoare sa fie discutata la Bucuresti propunerea organizatiei prahovene”, s-a grabit sa declare presei Georgica Diaconu.

Reactii negative

Reactiile politicienilor prahoveni la aflarea vestii ca Georgica Diaconu a fost propus la sefia PSD nu au intarziat sa apara. „Inlaturarea lui Marian Saniuta de la conducerea PSD Prahova mi se pare o mare pierdere pentru ca era un politician onest”, a declarat Romeo Hanganu, deputat PC de Prahova.

In schimb, senatorul PD de Prahova, Paula Ivanescu, a declarat: „Odata cu propunerea domnului Georgica Diaconu in functia de presedinte interimar al PSD Prahova, ma astept ca acesta sa faca acordul predicatului cu subiectul”.