Noua angajati ai Primariei Constanta, dintre care opt inspectori si un director, au fost trimisi in judecata de Directia Nationala Anticoruptie pentru mai multe infractiuni, precum luare de mita si abuz in serviciu.

Desi este vorba despre doua cazuri distincte, functionarii sunt cercetati in acelasi dosar 118/P/2006 deoarece plangerile facute impotriva lor a venit de la aceeasi persoana, Costica Daniel Bucur, patronul firmei BCD Intermed.

Astfel, Petrica Munteanu, directorul Directiei de Servicii Publice este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma agravanta si fals intelectual, iar Aurora Parvu, adjuncta sefului Corpului de Control, Iulia Zahaciuc, sef de serviciu si alti trei inspectori ai Corpului de Control sunt invinuiti de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma simpla.

Pe de alta parte, inspectorii Lucian Manta, Eli Petrescu si Iulia Cazan au fost trimisi in judecata de DNA sub acuzatia de luare de mita sub forma pretinderii. Primarul Radu Mazare considera toate aceste invinuiri ca fiind penibile, o continuare a razboiului dus de DNA impotriva sa, la ordinul presedintelui Traian Basescu.

"DNA Bucuresti se chinuie de doi ani de zile sa-mi gaseasca un capat de ata sa-mi faca dosar penal, nu reusesc si atunci chinuie personalul Primariei”, a declarat Mazare, potrivit caruia "singura misie profesionala a procurorilor politici de la DNA” este sa-l "haituiasca”.

In ambele cazuri prezentate de Mazare este vorba despre o plangere a BCD Intermed, a carui patron, Daniel Costica Bucur, a reclamat faptul ca trei inspectori ai primariei i-au solicitat o mita de 60 milioane lei, in anul 2002.

Reclamantul a declarat procurorilor DNA ca inspectorii i-au cerut acesti bani ca sponsorizare pentru o actiune a Primariei si ca nu i-a platit niciodata si nici nu are martori despre acest episod, intrucat functionarii i-au soptit la ureche pretentiile lor.

Mazare sustine ca doar pentru acest lucru angajatii sai au fost trimisi in judecata, in conditiile in care Primaria a solicitat si a primit in nenumarate randuri sponsorizari de la diversi oameni de afaceri, lucru perfect normal, de altfel.

Aceeasi firma BCD Intermed au reclamat abuzurile comise de functionari ai Primariei care i-au retras un aviz de circulatie motiv pentru care a pierdut circa doua milioane euro.

"Aceasta este marea coruptie din Constanta, victoria cainilor de la DNA!”, a exclamat Mazare, care a prezentat si stadiul in care se afla dosarul in care el era acuzat de prejudicierea bugetului de stat cu 40 milioane euro, printr-o serie de retrocedari ilegale.

Primarul sustine ca DNA a ajuns la concluzia ca nu are ce sa-i reproseze, astfel incat acum s-a declansat o actiune in instanta a Ministerului Mediului prin care se incearca anularea unei ordonante de guvern care il scotea nevinovat pe Mazare. Si tot despre Ministerul Mediului, primarul sustine ca incearca acum sa-i blocheze toate proiectele pe care le-a anuntat pentru lacul Siutghiol.

Mazare a aratat ca intr-un proiect de hotarare prin care cei de la Mediu delimiteaza zonele protejate datorita populatiilor de pasari pe care le adapostesc se numara si lacul Siutghiol.

"Ceea ce insemna ca nu o sa mai avem voie sa mergem nici macar cu barca pe lac, o sa stam pe margine si sa admiram pasarile cum clocesc”, a comentat Mazare, care a promis in schimb o alternativa: "o sa va invat cum sa va dati cu zmeul, ca asta nu polueaza”.