Vestea depunerii recursului impotriva sentintei Tribunalului Cluj prin care Dan Parcalab va fi cercetat in libertate a produs rumoare printre politicienii baimareni. Ca si in cazul jurnalistilor, politicienii, indiferent de culoarea politica, au afirmat ferm ca se impune cercetarea in stare de libertate. Un alt strigat de solidaritate cu o normalitate europeana.

Ludovica Parvu: "Parerea mea este ca el trebuia pus in libertate de indata, atunci cand Tribunalul Cluj a dispus inlocuirea masurii arestarii cu masura obligarii de a nu parasi tara. In acel moment si in temeiul dispozitiilor invocate de instanta, mandatul este revocat de drept si, ca atare, el nu mai poate produce efecte.

Judecarea recursului trebuia sa aiba loc pana la expirarea efectelor celor 24 de ore acordate prin lege, astfel ca la 25 ianuarie, ora 0, el trebuia pus in libertate. Altfel, starea lui de arest este abuziva. Sper ca cele cateva zile cat va mai ramane in arest sa nu-i afecteze starea de sanatate si luni, Curtea de Apel sa respinga recursul, urmand ca el sa revina in familie si la colegi.

Mi-e teama pentru el pentru ca, asa cum il cunosc, este in stare sa duca protestul pana la sacrificiu daca nu i se face dreptate”. Cristian Anghel: „Nici nu mai trebuia dovedit ca nu reprezinta un pericol public. Nu ma amestec in problemele justitiei, dar nu cred ca era cineva afectat daca cercetarea se facea in stare de libertate.

Sper ca si recursul va fi judecat asa cum trebuie de catre judecatori. Ne rugam la Dumnezeu sa fie bine si sa reziste”. „Democratia” DIICOT Ioan Hoban: „Nu cunosc procedura, dar mie personal nu mi se pare normal. Atata timp cat este o hotarare judecatoreasca de punere in libertate, trebuie pusa in executare imediat. In asemenea situatii nu se accepta nicio secunda in plus.

Nu cunosc procedurile, dar personal nu mi se pare normal si in regula. Nu stiu ce se poate urmari, sub rezerva sa nu existe procedural asemenea situatie. Daca procedura juridica prevede lucrul acesta, sigur, nu ma pot opune, dar personal mi se pare o chestiune care nu este normala. Mircea Man: „Eu am spus de la inceput ca sunt alaturi de Dan si-s convins ca trece prin momente foarte grele.

N-as dori nimanui sa treaca prin ce-a trecut el, dar sunt convins ca este un om tare, un om puternic, va reusi sa treaca si sigur ca acolo unde sunt abuzuri, ele trebuie semnalate. Daca Dan a avut parte de ele, nu trebuie sa se repete si sunt convins ca va sti sa spuna adevarul despre ce s-a intamplat pentru ca lucrurile sa nu se mai intample.

In ceea ce priveste derularea stricta a procesului, nu pot sa ma pronunt. Am fost alaturi de toata mass-media care a avut o intrevedere cu presedintele cat se poate de buna, presedintele a luat nota de ce se intampla, a spus ca urmareste, dar nu poate sa intervina (si asa este si firesc). Cazul lui Dan a depasit de mult granitele judetului.

Urmaresc cu interes ceea ce se-ntampla si sigur ca personal, ca om, ii tin pumnii si ma alatur si familiei la tot ce i se intampla. Despre forma lui de protest nu pot sa ma pronunt, este vointa sa, dar mi-as dori ca el sa aiba puterea sa ia deciziile cele mai bune. Sanatatea este cea mai importanta.

Se intampla atatea lucruri, se pot gresi multe, dar in ceea ce priveste sanatatea si viata, cale de intors nu mai este. Mi-as dori sa aleaga solutia cea mai buna, astfel incat sa nu-i pericliteze viata, pentru ca, pana la urma, la tot ce ne raportam este sanatatea si viata.

Marinel Kovacs: "Este regretabil ca dupa ce instanta s-a pronuntat si toti cei care erau cu ochii pe acest caz s-au bucurat ca, in sfarsit, s-a intrat in normalitate din punct de vedere al instantei, s-au gasit procurorii DIICOT sa faca acest recurs care nu face altceva, din punctul meu de vedere, decat sa arate ca inca acesti oameni nu inteleg ce este democratia reala.

Si nu inteleg ca orice om, daca nu este cu adevarat un pericol social, poate fi judecat in libertate. Din acest punct de vedere, cred ca ei se afla in afara societatii prin demersul facut acum, in afara unei societati democratice, asa cum am dorit sa fie Romania, mai ales ca este deja tara UE.

Nu pot decat sa-mi exprim totalul dezacord, mahnirea si speranta ca Dan Parcalab, intelegand ca toti cei care au fost si pana acum vor fi in continuare de partea lui si, drept urmare, el sa inteleaga ca voi toti aveti nevoie de el, si sanatos. Si daca ar putea sa inteleaga acest lucru, ar fi foarte bine, pentru ca nu se stie la ce ne putem astepta in continuare.

Dorel Iacob: "Sunt neplacut surprins de faptul ca domnii procurori tin atat de mult la ceea ce dansii instrumenteaza, adica un caz in care regulile jocului sunt stabilite, in care se vede clar ca domnul Parcalab nu are nicio problema. Sunt foarte neplacut surprins de revenirea acestor oameni.

In iesirile pe posturile de televiziune am spus foarte clar ca Dan Parcalab este o victima colaterala si ma simt dator sa atrag atentia daca unele grupuri de interese din media incearca, prin oamenii care trebuie sa respecte legea, sa-si faca loc pe piata clujeana. Asta imi da foarte mult de gandit. Sper in maturitatea judecatorilor si cat mai repede Dan sa fie judecat in stare de libertate.

Cred in nevinovatia lui Dan. Pentru acele persoane care au spus unele sau altele dintre lucruri, eu am o vorba pentru ei: sa ridice piatra cei care sunt fara de pacat. Eu il cunosc pe Dan drept un om ambitios, dar sper ca o sa reuseasca cineva sa-l convinga sa renunte la greva foamei. Sper in primul rand sa vina cat mai repede acasa”.