Statistici ingrijoratoare

Saptamina trecuta, in judetul Sibiu s-a inregistrat o crestere a numarului de cazuri de viroze respiratorii si chiar au aparut cazuri de suspiciuni de gripa. Au fost semnalate, in total, 1.083 de cazuri de viroze, fata de 871, cite au fost in saptamina precedenta. Dintre acestea, doar 18 au fost mai grave si au necesitat internarea. Cele mai multe cazuri grave au fost semnalate la copii cu virste cuprinse intre 5 si 14 ani, unde au fost 284 de cazuri, si cinci internari.

De asemenea, au fost 267 de cazuri noi de pneumonii si bronhopneumonii, din care doar 33 au necesitat internarea. In total, in ianuarie, pina la sfirsitul saptaminii trecute, au fost inregistrate 3.544 de cazuri de viroze respiratorii si 868 de cazuri de pneumonii si bronhopneumonii.

In carantina

Cresterea alarmanta a numarului de viroze, pneumonii si bronhopneumonii a determinat Autoritatea de Sanatate Publica a judetului Sibiu sa ia masuri extreme.

Astfel, s-a instituit masura restrictionarii accesului in Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, ca urmare a cresterii numarului de internari cu afectiuni respiratorii, bronsiolite acute, pneumonii acute, forme complicate, mai ales la copiii cu virste intre 0 si 3 ani. De asemenea, la sectia de copii a Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, au fost semnalate cinci suspiciuni de gripa. La sfirsitul saptaminii trecute, sectia a intrat in carantina.

Vaccinari urgentate

Autoritatile sanitare au dispus urgentarea finalizarii campaniei de vaccinare a populatiei. In grupele de risc recomandate pentru vaccinare intra, acum, si copiii cu virste intre 6 luni si 15 ani. Cazurile de gripa si infectii respiratorii acute internate in sectiile de profil (boli infectioase, pediatrie, boli interne, pneumologie) sint supravegheate permanent.

Triaj nou

Inspectoratul scolar si autoritatile sanitare au reluat triajul epidemiologic zilnic in scoli si gradinite. Copiii bolnavi care prezinta manifestari specifice gripei si infectiilor respiratorii, precum febra, tuse, stranut, sint trimisi acasa. Recent, au fost centralizate rezultatele triajului epidemiologic efectuat dupa vacanta de iarna in cresele, gradinitele si scolile din judet.

Au fost examinati 50.454 de elevi si prescolari, din 154 de unitati. Au fost depistate 1.255 de cazuri de boala, respectiv: boala diareica acuta - 2, angine (rosu in git) - 536, din care angine cu streptococ betahemolitic - 97; pediculoza (paduchi) - 368; scabie (riie) - 11; micoze (boli de piele) - 24; alte afectiuni (viroze, pneumonii etc.) - 217.