"Am constatat incompatibilitatea in urma unei sesizari a secretarului comunei Iclod si am dispus procedura de destituire din functie, dar cei doi consilieri si-au depus luni demisiile. Unul dintre ei era director, iar celalalt administrator la o societate comerciala care a incheiat o lucrare cu Primaria Iclod“, a declarat Tise.

Potrivit acestuia, Alexandru Ratiu (PSD) si Vasile Pogacean (PNL) nu aveau voie sa participe la licitatia pentru executarea unor lucrari de canalizare in comuna, fiind in acelasi timp si consilieri locali, si membri in conducerea firmei care a cistigat lucrarea, SC Sinai.

"Saptamina viitoare, Consiliul Local Iclod va numi alti consilieri in locul celor doi, de pe lista de supleanti a partidelor“, a mai spus prefectul judetului Cluj.

Alin Tise sustine ca in acest caz se impune si anularea contractului incheiat pentru executia lucrarilor de canalizare, deoarece acesta este lovit de nulitate. „Urmeaza ca la nivelul Consiliului Local Iclod sa se stabileasca sumele platite si ce se va intimpla cu actele. Conform legii, contractul este lovit de nulitate absoluta“, a mai spus Tise.

Licitatia organizata la Iclod a avut loc in aprilie 2006 si prevedea executarea unor lucrari de introducere a canalizarii in satele Iclod, Fundatura si Livada, investitia ridicindu-se la 3,8 milioane de euro. Durata lucrarilor era de 60 de luni!

Iclodul a mai fost scena unui scandal in cursul anului trecut, fiind prima comuna din judetul Cluj al carei primar, Ionel Hurducas, a fost suspendat deoarece a suferit o condamnare penala.