Consiliul Local Sibiu a decis, zilele trecute, sa aprobe programul de investitii al Primariei in modernizarea infrastructurii locale. Astfel, alesii au alocat de la bugetul local aproape un milion de lei noi pentru deschiderea investitiilor in constructia retelelor de utilitati in cel mai nou cartier din oras.

Banii ce vor fi cheltuiti in acest an pentru urbanizarea Cartierului Tineretului reprezinta deocamdata doar un mic procent din totalul investitiilor, estimat la peste 31 de milioane de lei noi in anii viitori. In aceasta zona, aflata in plina dezvoltare la marginea municipiului, peste 400 de familii sub 35 de ani au primit terenuri gratuite pentru a-si construi case.

Cartierul prinde contur

Cartierul a inceput sa prinda contur intre anii 2005-2006 si, desi tinerii au fost obligati sa accepte ca lucrarile vor incepe in cel mult doi ani, multi dintre ei au ajuns cu casele la stadiul “rosu” si asteapta rabdatori ca Primaria sa-si achite cel putin partial angajamentul de a realiza configuratia stradala si retelele primare de utilitati.

Pentru ca in zona era necesara trecerea in subteran a unei linii aeriene de transport de energie electrica, reprezentantii Primariei sustin ca au asteptat toata jumatatea anului trecut ca “Electrica” SA sa efectueze aceste operatiuni, iar cand acestea s-au incheiat, a fost prea tarziu, din punct de vedere meteo pentru a mai incepe restul lucrarilor.

“Doresc sa incepem lucrarile de introducere a apei si a canalizarii si am cerut o informare detaliata asupra acestei probleme. A trecut foarte mult timp fara ca in Cartierul Tineretului sa se faca ceva”, a declarat primarul orasului, Klaus Johannis.

Putin pentru toti

Edilul a promis ca lucrurile se vor indrepta din acest an, iar societatile “Apa-Canal” SA si “Energie Termica” SA, subordonate Consiliului Local, au primit un buget initial de peste 930.000 RON pentru sapaturile necesare la retelele de utilitati.

Fondurile nu sunt suficiente insa, dar locatarii zonei spera ca macar conductele principale de apa si canalizare sa fie gata pentru ca, la randul lor, sa-si poata racorda imobilele la retele si sa scape de fosele septice din vecinatatea caselor.

Suma alocata viabilizarii Cartierului Tineretului este totusi mai mare decat cele stabilite pentru lucrari in alte zone ale orasului in 2007.

Pentru asfaltarea strazilor din cartierul ANL Tilisca, Consiliul Local a acordat 600.000 RON, iar alte 250.000, respectiv 50.000 RON au fost acordate pentru lucrari similare pe strada Turnisorului si EA Bieltz, doua dintre zonele “complicate” ale capitalei culturale europene.