Investitia de la km 7 din municipiul Resita, acolo unde se prefigureaza noua platforma industriala a orasului, continua sa suscite numeroase controverse in randul politicienilor locali.

Tonul a fost dat de presedintele filialei democratilor, Sorin Frunzaverde, cel care, saptamana trecuta, a afirmat ca, in cazul in care lucrarile vor fi in continuare intarziate din cauza functionarilor Primariei, iar ancheta Politiei nu va stabili adevarul in cazul revendicarilor unor parcele situate in aceasta zona, va fi nevoit sa sesizeze corpurile de control de la Bucuresti, inclusiv pe cel al Guvernului.

Frunzaverde, care este si ministru al Apararii Nationale, a lasat sa se inteleaga ca respectiva investitie vine pe un proiect castigat de Consiliul Judetean pe vremea in care el era presedinte.

In replica, primarul liberal al municipiului, Liviu Spataru, a iesit in presa cu un comunicat in care se arata, printre altele, ca “nu exista nici un interes al Primariei sau al PNL in zona respectiva”. “Interesele trebuie cautate in ograda proprie si garantez ca abilitatea binecunoscuta a domniei sale le va descoperi.

Au fost facute demersurile necesare la toate organele abilitate ale statului pentru a descoperi aceste interese ascunse”, a adaugat edilul.

Ieri, in cadrul sedintei ordinare, a fost randul consilierilor locali sa se contreze pe aceasta tema, desi atat primarul, cat si viceprimarul PD, Tiberiu Padurean, au sustinut la unison ca investitia va continua, indiferent de ce se va intampla in viitor.

In conditiile in care lucrarile la km 7 au demarat in urma cu sase luni, iar intre timp au aparut persoane care au revendicat parcele din zona respectiva, abia in sedinta de ieri alesii au aprobat studiul de fezabilitate, in valoare de 11 milioane de euro, din care pana acum a fost cheltuita o suma de 650.000 de euro.

Din cauza neclarificarii statutului juridic al celor 28 de hectare de la km 7, exista pericolul ca cel putin patru investitori straini sa renunte la proiectele lor legate de noua platforma industriala, ceea ce va priva Resita de aproape 4.500 de locuri de munca.