"Replica” v-a prezentat inca din toamna anului trecut cazul incredibil al deputatului Dumitru Becsnescu, care s-a gandit sa-i tepuiasca tocmai pe cei de la RIU, membri ai grupului TUI, cel mai mare operator turistic din Europa.

Dincolo de potlogariile unui parlamentar roman sta acum imaginea jalnica pe care a creat-o acesta mediului de afaceri dambovitean, fiind lesne de inteles ca cei de la RIU isi vor sfatui partenerii sa evite cu orice pret Romania si tepele politicienilor care o populeaza.

Pe de alta parte, prejudiciul de imagine adus de deputatul Becsenescu litoralului romanesc este imens, in conditiile in care hotelierul Becsenescu organiza mitinguri de protest fata de dezinteresul manifestat de autoritati pentru turismul de la malul Marii Negre. Iata ca distinsul parlamentar a reusit sa termine ce au inceput guvernantii si i-a alungat din turismul romanesc pe cei de la RIU.

Prestigiosul lant hotelier l-a dat in judecata pe Becsenescu pentru recuperarea datoriilor pe care acesta tot „uita” de aproape un an sa le achite si a decis sa-si retraga numele de la hotelul Fantasy Beach din Mamaia si din Romania.

Lantul RIU Hotels a decis recent sa renunte la afacerile pe care le avea in Romania si a dat in judecata SC Antares Hotels SRL, firma care detinea Fantasy Beach din Mamaia. Citatia a fost primita la hotel zilele trecute, iar deputatul independent de Valcea Dumitru Becsenescu, presedintele grupului de firme Antares, va trebui sa dea socoteala in justitie pentru escrocheria sa.

RIU incearca astfel sa recupereze taxa de consultanta pe care hotelul lui Becsenescu era obligat sa o achite in schimbul dreptului de a folosi numele, experienta si reteaua de turisti RIU. Mai mult, lantul hotelier trebuie sa-si recupereze si banii pe care i-a scos din buzunar pentru a-i plati salariile restante fostului director al RIU Romania, Wolfgang Schmidt.

Acesta a fost si el tepuit de deputatul Becsenescu, care nu i-a platit nici un salariu in cele cinci luni cat a coordonat activitatea hotelului, intre lunile mai si septembrie ale anului 2006. Mai norocosi au fost fostii sau actualii angajati, carora le-au fost platite pana la urma salariile restante, dupa prima interventie a „Replicii”.

Nu mai vorbim aici despre fostii proprietari ai complexului Jupiter- Junona, actualul Fantasy Beach, care au si ei de recuperat cateva sute de mii de euro de la acelasi mega- tepar Becsenescu.

Si cu atat mai putin interesant este cazul furnizorilor de utilitati si servicii catre hotelul din Mamaia, neplatiti din toamna anului trecut, motiv pentru care au lasat imobilul in bezna si fara caldura chiar la trecerea dintre ani.

Becsenescu a refuzat mana de ajutor intinsa de miliardarul Iosif Constantin Dragan

Ramane doar marea "realizare” a unui ales al neamului de a-si bate joc de una dintre cele mai celebre firme care activeaza in turismul mondial. Deputatul poate fi la fel de mandru si de faptul ca a alungat de pe litoralul romanesc ultima bruma de credibilitate pe care ne-o ofereau cei de la RIU.

Acestia au ales in schimb sa-si extinda reteaua din Bulgaria, unde detin la ora aceasta nu mai putin de noua hoteluri. Punandu-ne in locul celor de la RIU, se pare ca marele avantaj al vecinilor de la sud de Dunare ar fi absenta din fauna locala a afaceristilor de genul lui Becsenescu.

Inepuizabilul deputat valcean absolvent al Institutului de Marina a mai suferit recent un soc si cu o alta firma de-a sa, SC Antares Gas SRL, pe care a scos-o la vanzare, in disperare de cauza. Singurul interesat a fost miliardarul Iosif Constantin Dragan, cel care detine gigantul european Butan Gas.

Al doilea cel mai bogat roman i-a oferit lui Becsenescu patru milioane de euro pentru muribunda Antares Gas, dar deputatul nu a vrut cu nici un chip sa mai scada din cele opt milioane pe care le cerea, astfel incat afacerea a cazut. Singura veste buna pentru fostul europarlamentar vine, oarecum paradoxal, de la ANAF.

In conditii extrem de suspecte, fiscul roman are in curs de solutionare o cerere de compensare a datoriilor pe care Antares Hotels SRL le are fata de stat, in valoare de 444.998 RON.

Si pentru a incheia intr-o nota optimista, le recomandam celor 110 persoane care au aplicat pana aseara oferta de angajare postata de Antares Hotels pe internet pentru un job de manager general la hotelul Fantasy Beach din Mamaia sa-si caute de munca in alta parte, pentru a nu ingrosa si ei randurile celor tepuiti de Becsenescu.

Nu de alta, dar sunt mintiti inca de la inceput, anuntul de angajare postat pe 27.01.2007 vorbind degajat despre un hotel afiliat RIU, in conditiile in care lantul hotelier se judeca acum cu Becsenescu pentru tepele incasate.

Iar daca cei de la RIU ne citesc, asa cum au facut si pana acum, ar putea modifica putin actiunea inaintata in justitie impotriva deputatului si sa adauge si folosirea abuziva a numelui lor.