Hotelul de gheata de la Balea Lac (judetul Sibiu) a fost inaugurat, sambata, iar la eveniment a participat un grup restrans de invitati.

Programata initial pentru joi, petrecerea a fost amanata pana la sfarsitul saptamanii trecute, cand invitatii proprietarului constructiei, Arnold Klingeis, si amatorii de inedit au putut urca pe creasta cu telecabina de la Balea Cascada, singura legatura de acces disponibila in prezent in zona montana.

"Am decis sa inauguram hotelul de gheata pentru ca nu mai puteam amana mereu din cauza vremii.

Am avut un grup restrans de invitati care au urcat la Balea Lac cu telecabina si totul a fost, pana la urma, foarte bine”, a declarat Arnold Klingeis, initiatorul proiectului de marketing „Romania Turistica”, din care fac parte hotelul, biserica si expozitia cu sculpturi din gheata de la Balea Lac.

Proprietarii estimeaza ca este posibila cazarea in ineditul hotel pana la mijlocul lunii martie, daca temperaturile se vor mentine sub -4 grade. Cele 12 camere ale constructiei de gheata au circa 12 mp suprafata fiecare, sunt dotate cu un pat din gheata, masa de toaleta si sistem de iluminat arhitectural. Cazarea pentru o noapte costa 69 de lei noi.