Doi primari din judetul Hunedoara, cel din Lupeni si cel din Brad, trebuie sa raspunda in fata procurorilor de al Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara, dupa ce pe numele lor a fost formulata o plangere penala de catre presedintele CJ, Mircea Molot.

El s-a adresat Parchetului ca urmare a a actiunii de protest a celor doi, din cadrul ultimei sedinte a CJ Hunedoara, indreptata impotriva repartizarii bugetului pe anul 2007. Primarul din Lupeni, Cornel Resmerita, si cel din Brad, Florin Cazacu, ambii membri ai PSD, au desfasurat un banner pe care scria “deturnare de fonduri”.

Ei se declara nemultumiti de fondurile alocate de CJ acestor doua primarii, adica 3 miliarde lei, respectiv un miliard de lei vechi.

Demersul celor doi edili l-a deranjat pe presedintele CJ, care s-a adresat procurorilor, considerand ca cei doi s-au manifestat huliganic. „Consiliul Judetean nu este strada sa vina huliganii sa reactioneze asa cum au facut cei doi cetateni. Am depus plangere penala si am solicitat ca organele abilitate sa faca ancheta si sa actioneze con-form legii. Nu este vorba despre nici o deturnare de fonduri”, a precizat Molot.

In replica, primarii protestatari se apara si sustin ca actiunea lor nu a vizat pe cineva anume, ci doar au vrut sa atraga atentia asupra bugetelor mult prea mici pe care le-au primit, in contradictie cu Legea Finantelor Publice.

"Nu a fost o actiune indreptata impotriva presedintelui Mircea Molot, a fost doar o forma de protest pe care noi am considerat-o oportuna impotriva modului de alocare a fondurilor. Nu am provocat dezordine si nu cred ca actiunea noastra intruneste elementele unei fapte de natura penala”, a declarat Cazacu.