Conferinta de presa organizata de primarul Tudor Stefanie i-a cam luat prin suprindere pe jurnalisti, pentru ca edilul Turzii nu s-a axat pe un raspuns la atacul presedintelui PSD Turda, Ucu Faur, preferand discutii pe tema coordonatelor bugetului local pe 2007, a proiectelor de dezvoltare locala si a realizarilor din perioada sa de mandat.

In ceea ce priveste 2007, Stefanie a spus ca in acest an se va extinde semaforizarea pe toata artera principala (introducandu-se semafoare care actioneaza la comanda pietonului), ca s-ar putea finaliza licitatia pentru efectuarea lucrarilor la Salina in acest an (5 milioane euro), ca se vor efectua lucrari la Teatru de 330.000 euro (subsol si acoperis), ca va incepe constructia salii de sport cu

150 de locuri de la scoala "Baritiu” (24 miliarde lei vechi), ca se va finaliza canalizarea in zona Bai (7 miliarde de lei vechi), ca in februarie va fi licitatia pentru construirea unui bloc ANL cu 48 de apartamente, ca se va licita partea in constructie a blocului O pentru construirea unor apartamente (din sensul giratoriu), ca vor incepe lucrarile la blocul H din Micro I (care va

fi reamenajat) si ca vor incepe lucrarile la centura ocolitoare. „Daca e mult sau putin, in comparatie cu ce n-a fost niciodata, ii las pe altii sa judece”, a concluzionat Stefanie.

Stefanie zice ca numai gura e de PSD

In ceea ce priveste acuzatiile PSD Turda, Stefanie spune ca procesul Salina e pe rolul instantei. De asemenea si cel cu Rigips, motiv pentru care in acest moment nu exista nici o hotarare judecatoreasca care sa-l incrimineze. Tot pe rolul instantei este si procesul care a pornit de la atribuirea presupus abuziva a unui apartament si a unui teren pentru consilierul Nicolae Ros. „Am fost chestionat de organele de specialitate”, a spus Stefanie.

Primarul Turzii si totodata presedintele PD Turda, a luat peste picior activitatea PSD, glumind pe seama „stoarcerii portocalei” si a „Consiliului paralel”. „Am asteptat de la PSD chestia aia cu stoarcerea portocalei, cu structuri de Consiliu paralel, cu elaborari de proiecte care sa fie propuse in Consiliul Local, dar nu am vazut nimic.

Daca maine vine cineva cu idei mai bune, le implementez imediat. Daca vine cineva mai bun ca Tudor Stefanie, il las imediat. Dar eu tin la cei doi ani de realizari. Am cateva lucruri pe care nu mi le poate lua nimeni. Portocale, daca e nevoie de suc pentru intarirea si revigorarea unor formatiuni politice, atunci le dam.

Noi avem foarte multe lucruri pe care le putem da sa le stoarca”, a precizat Stefanie.