Angajatii cer conditii de munca decente

Zeci de angajati ai Postei Romane Cluj au protestat ieri in fata Prefecturii, cerind posibilitatea de a-si negocia salariile si conditii de munca decente. Sindicalistii purtau pancarte pe care se putea citi: „Nu vrem monitorizare!“, „Conditii de munca decente“ sau „Salarii motivante“.

Protestele angajatilor Companiei Nationale Posta Romana nu se vor opri la actiunea de ieri. Potrivit presedintelui Sindicatului Posta Romana Cluj, Carol Sinka, in cazul in care CN Posta Romana nu va fi scoasa de pe lista societatilor monitorizate de FMI, incepind cu data de 9 februarie factorii postali nu vor mai duce nici 100 de grame in plus fata de greutatea admisa, asa cum fac acum.

"Conform normelor de protectie a muncii, barbatii pot sa transporte 15 kilograme. In realitate, acestia duc cite 20-30 de kilograme o data“, a declarat Carol Sinka.

Nu vor mai lucra peste program

Daca angajatii Postei vor refuza sa mai lucreze peste program, ore suplimentare care nu le sint oricum platite, vor aparea intirzieri la distribuirea corespondentei.

Carol Sinka a declarat ieri ca nici factorii postali si nici oficiantele de la ghiseele postale nu vor mai face nici un demers pentru simplificarea activitatii sau pentru ajutorul clientilor, in afara celor prevazute strict in instructiunile de serviciu.

"Nici un sindicalist nu va mai ramine nici un minut peste program, indiferent de numarul de scrisori, ziare, recomandate, pensii si mandate ramase nedistribuite“, a precizat liderul postasilor clujeni.

Conducerea Postei Romane a precizat ca va gestiona o eventuala criza generata de protestele postasilor, prioritate avind distribuirea pensiilor. De asemenea, conducerea Postei Romane a facut demersuri similare celor sindicale in privinta scoaterii companiei de pe lista de monitorizare a FMI.