In cadrul parteneriatului creat intre scolile generale „Sfantul Andrei“ din Mangalia si cea din General Toshevo, Bulgaria, vineri, 9 februarie, o delegatie bulgara a fost prezenta in localitatea de la malul marii, pentru declansarea unui curent de solidaritate cu cadrele medicale condamnate la moarte in Libia.

Grupul celor cinci asistente bulgare, impreuna cu un medic palestinian, au fost condamnate la moarte in Libia, acestia fiind incarcerati de mai bine de opt ani. Asistentele sunt acuzate pentru infectarea deliberata a sute de copii libieni din spitalul Al Fatheh din orasul Benghazi, cu virusul HIV.

„Aceste femei trebuie sa stie ca nu sunt singure in fata nedreptatii justitiei si ca, aici, acasa, bulgarii si romanii se gandesc la ele si le sunt alaturi“, a declarat una dintre tinerele delegatiei bulgare, formate din peste 15 persoane. „Actiunea noastra este in derulare pe toate canalele meditice din Europa, precum si la forurile Uniunii Europene”.

Grupul bulgar a strans, pe tot parcursul zilei de vineri, la toate institutiile publice si private din Mangalia, dar si pe strada, semnaturi de solidaritate cu asistentele incarcerate in Libia.