Un consilierul local PSD din municipiul sibian Medias, a inregistrat la Primarie o adresa prin care ii solicita primarului Daniel Thellmann sa propuna in cadrul CL Local demiterea viceprimarului democrat al orasului, Teodor Neamtu. In opinia alesilor social-democrati, acesta ar fi emis opinii contradictorii in afacerea toaletei de 3,6 miliarde lei vechi.

Alesul PSD Miron Neagu Balasa a declarat ca viceprimarul a semnat referatul pentru intocmirea studiului de fezabilitate pentru singura toaleta publica ce ar urma sa fie amenajata in Medias, pentru ca apoi sa se contrazica singur si sa declare ca banii respectivi puteau fi folositi pentru amenajarea catorva grupuri sanitare la scolile din oras.

Consilierul local considera ca, prin pozitiile contradictorii exprimate, Neamtu a adus prejudicii de imagine administratiei publice locale, iar demisia sa de onoare s-ar impune ca un gest reparatoriu.

In schimb, colegii de partid ai viceprimarului democrat au mentionat ca Teodor Neamtu are toata sustinerea lor pentru activitatea pe care o depune si l-au invitat pe acesta sa nu raspunda “atacurilor” venite din partea PSD.

“Solicitarea lui Neagu Balasa este solicitarea unui om disperat si i-am recomandat viceprimarului sa nu raspunda unor asemenea atacuri”, a declarat, purtatorul de cuvant al organizatiei PD Medias, Gheorghe Roman.

Pe de alta parte, primarul orasului, Daniel Tellmann s-a declarat nemultumit de faptul ca pretul investitiei in viitoarea toaleta publica a devenit public inaintea licitatiei pentru atribuirea lucrarilor. El considera ca vehicularea sumei de 3,6 miliarde lei vechi, cuprinsa in studiul de fezabilitate al proiectului, va aduce greutati in momentul licitatiei pentru lucrari.

Si asta, din cauza ca antreprenorii interesati stiu acum cat este dispusa Primaria sa cheltuiasca pentru investitie.