Sute de persoane, oameni simpli si personalitati, au tinut sa-l conduca pe ultimul drum pe primarul municipiului Petrosani, Carol Schreter (75 de ani), care a murit, vineri dupa-amiaza, in urma unui infarct miocardic supraacut. Desi in cultul mozaic, din care facea parte edilul, inmormantarile sunt simple, fara asistenta si fara coroane, de aceasta data s-a facut o derogare de la regula.

Si asta, pentru ca cei care l-au cunoscut au tinut sa-si exprime un ultim omagiu pentru cel care a fost considerat cel mai bun primar pe care l-a avut vreodata municipiul Petrosani.

Chiar si primarii PSD din judetul Hunedoara au depus, sambata seara, coroane de flori la locuinta lui Schreter, iar la slujba de inmormantare a fost prezent prefectul de Hunedoara, Marisu Cristian Vladu, pe langa alti numerosi politicieni din judet.

Slujba a fost oficiata de rabinul Comunitatilor Evreiesti din Romania, Ehrenfeld Abraham, alaturi de secretarul general al Comunitatilor, Albert Kupferberg.

Carol Schreter a fost inmormantat duminica, in jurul orei 12.00, in Cimitirul Evreiesc din Petrosani.

Schreter se afla de un an in programul de hemodializa, insa era bolnav de mai multa vreme. Membru al Partidului Democrat, el a fost ales primar al municipiului Petrosani in urma alegerilor din 2004, insa a mai detinut acesata functie si in legislatura 1996 - 2000.

Inainte de a conduce administratia locala, Schreter a ocupat, timp de 24 de ani, functia de director al mai multor unitati miniere din Valea Jiului, iar in perioada cat a fost la carma exploatarilor miniere a ajutat la construirea unor orase din Valea Jiului.

Pentru activitatea sa depusa in slujba comunitatii, administratiile locale din Petrosani si Uricani i-au conferit titlul de “Cetatean de Onoare”.