Compania sibiana Balanta SA a devenit a doua firma care si-a anuntat intentia de a construi un ansamblu rezidential in zona Gusterita, in urma unei investitii evaluate la 20 de milioane de euro. Firma Trust Construct dezvolta in zona un ansamblu privat de case.

Balanta SA va construi trei blocuri, de 270 de apartamente, in incinta fabricii. Blocurile vor avea sapte etaje si vor fi amplasate pe un teren de 6.500 de metri patrati. Cartierul rezidential Balanta va avea apartamente de doua si trei camere, iar conducerea firmei spera ca o treime din locuinte sa fie finalizate pana la jumatatea anului viitor.

Investitia in imobiliare confirma intentiile conducerii firmei de a isi diversifica activitatea in alte domenii decat productia de aparate de masura. “Vrem sa ne diversificam activitatea, in functie de cerintele pietei. Pe domeniul imobiliar, sunt foarte multe cereri de locuinte, in Sibiu, de aceea am decis sa investim si noi in blocuri de locuinte.

In plus, proiectele pe turism sunt pe rol”, declara Eftimie Costeiu. Acesta adauga ca firma va continua sa isi consolideze pozitia pe piata aparatelor de masura si ca nu va apela la angajarea de muncitori straini, din tari mai sarace. “Ramanem cu romanii nostri, cu care ne inetelgem bine”, spune Eftimie Costeiu

Opt duplexuri marca Trust Construct

Balanta nu este prima firma care ridica ansambluri rezidentiale in cartierul Gusterita. Zona, care are printre cele mai scazute preturi, la nivel imobiliare, din Sibiu, va avea in curand un alt cartier rezidential, de case.

Firma Trust Construct a achizitionat un teren de aproximativ 4.800 de metri patrati in cartierul Gusterita, pe care va ridica un ansamblu rezidential, compus din opt duplexuri, fiecare cu parter si etaj. Suprafata ansamblului va fi ocupata in proportie de 27 la suta de cladiri si va avea 60 la suta spatiu verde.

Balanta spera la cresteri in 2007

Compania Balanta SA a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 15 mil. de lei (4,3 mil. de euro) si estimeaza pentru anul in curs o crestere intre 10 si 15 la suta a afacerii. Firma isi pune mari sperante, in acest an, in inaugurarea hotelului de trei stele denumit Libra.

Hotelul, care avea ca termen initial de inaugurare primavara acestui an, se va deschide in cele din urma in iunie, potrivit lui Eftimie Costeiu. Investitia estimata in hotelul Libra este de 3,5 milioane de euro. In acelasi timp, potrivit lui Eftimie Costeiu, firma investeste intr-un complex turistic-comercial, la iesirea din Sibiu spre Medias.

Proiectul este evaluat la 20 milioane de euro si este realizat, potrivit directorului Balanta, impreuna cu investitori din Australia. Directorul precizeaza ca proiectul se afla in stadiul prezentarii acestuia si obtinerii autorizatiilor necesare constructiei.

Balanta SA Sibiu acopera 80 la suta din piata romaneasca de profil. Lider de piata in producerea de cantare electronice si mecanice, Balanta are axata productia, in proportie de 60 la suta, pe realizarea de cantare sau platforme electronice pentru vehicule de 20 pana la 80 de tone.

Compania sibiana realizeaza instalatiile electronice de dozare la tema pentru fabricile de faina, zahar, var, ciment sau betoane. Restul productiei cuprinde cantare automate si semiautomate, realizate in parteneriate cu societati din Germania, Japonia, Israel si Spania.