Bulevardul Eroilor, cea mai importanta strada din centrul istoric al Clujului se inchide, incepand de astazi, circulatiei.

Primaria Cluj-Napoca a anuntat demararea unor importante lucrari de realizare a unei zone pietonale, pe modelul marilor capitale ale Europei. Tot de astazi circulatia rutiera va fi deschisa doar pe banda dreapta, in sensul Piata Unirii - Piata Avram Iancu.

Zona pietonala va fi amenajata cu doua fantani arteziene, o cismea, banci pentru trecatori, copaci decorativi si chioscuri multifunctionale. Suprafata zonei va fi pavata cu piatra naturala cubica. Potrivit primarului Emil Boc, aceasta a fost adunata, curatata si reconditionata din vechile drumuri clujene care au fost intre timp modernizate.

Termenul de finalizare a zonei pietonale pe Bulevardul Eroilor este in toamna acestui an, iar valoarea totala a investitiei se ridica la peste 2 milioane de euro.

Modernizarea Bulevardului Eroilor face parte dintr-un proiect mai mare de amenajare a centrului vechi.

Conform acestui proiect Piata Unirii va fi inchisa traficului auto, iar spatiul din zona grupului statuar al Regelui Matei Corvin va fi reorganizat si se va renunta la actualele zone verzi. In spatiul nou creat vor fi montate jocuri de apa si plantati arbori decorativi. O alta componenta a proiectului de revitalizare a centrului istoric a fost finalizata anul trecut.

Este vorba despre transformarea in pasaj pietonal si pavarea cu piatra cubica a drumului care duce din piata Unirii catre Casa Matei - locul in care s-a nascut regele Ungariei, si in care a trait familia sa si apoi Iancu de Hunedoara.