Judetul Sibiu poate deveni capatul de pod al investitiilor americane in Transilvania, iar Ambasada SUA intentioneaza sa incurajeze investitorii americani sa se implice in economia din Romania.

Ambasadorul acestei tari in Romania, Nicholas Taubman, aflat in vizita neoficiala la Sibiu, a facut acest anunt in cadrul unei intalniri cu autoritatile judetene si locale.

Prefectul Ion Ariton, si presedintele Consiliului Judetean, Martin Bottesch, s-au declarat incantati de intentiile oficialului strain. Ei i-au invitat pe potentialii investitori sa ia in considerare locatii disponibile in orasele si comunele din nordul judetului, pentru ca acolo exista mai multa forta de munca disponibila in aceasta perioada.

“Asteptam investitori, dar avem momentan probleme cu forta de munca, in conditiile in care rata somajului este la nivel local sub media nationala. Din acest motiv ar fi bine ca investitorii americani sa ia in calcul locatii din nordul judetului “, a spus Ariton.

Potrivit reprezentantului Guvernului in teritoriu, zona poate deveni interesanta pentru potentialii investitori si pentru faptul ca prin nordul judetului va trece viitoarea autostrada Brasov - Bors. Aceste declaratii vin in contextul in care notorietatea internationala a Sibiului a crescut dupa declarare sa drept Capitala Culturala Europeana.