Computerele, accesoriile si softul vor costa 826.530 lei, iar reteaua informatica, alte 500.000 de lei. Primaria sustine ca, dupa ce se vor dota cu toate acestea, angajatii institutiei vor deveni mai operativi in activitatea lor cu cetatenii.

Primaria Bacau va cumpara in acest an computere in valoare de peste 300.000 lei (3 miliarde de lei vechi), care vor intra in dotarea departamentelor din subordine. In afara de birourile din primarie, vor fi dotate cu computere noi mai multe gradinite, Politia Primariei, Caminul de Batrini, Serviciul Public de Asistenta Sociala (SPAS) si Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoanei.

Pe linga cele aproape o suta de computre, municipalitatea si-a prins in buget si banii necesari pentru achizitionarea a 23 de laptop-uri, in valoare totala de 81.000 lei (810 milioane de lei vechi).

Pentru ca sistemele informatice sa functioneze intr-un cadru legal, Primaria Bacau va cumpara licente pentru sistemele de operare, precum si softuri specializate in valoare de 366.300 lei (3,6 miliarde de lei vechi).

Cei mai multi bani vor fi platiti pentru actualizarea softurilor de la Directia Taxe si Impozite Locale cu noul Cod fiscal - 90.000 lei, precum si pentru implementarea unui program informatic de asistenta a conducerii - 80.000 lei. Pe linga computere si softuri, vor mai fi achizitionate si 32 de imprimante, in valoare de 51.730 de lei, copiatoare si scannere.

Si pentru ca totul sa poata functiona, Primaria va mai investi circa 500.000 de lei (5 miliarde de lei vechi) pentru dotarea si modernizarea retelei de computere. "Primaria Bacau a achizitionat si anul trecut 39 de computere, insa exista servicii nou-infiintate, cum ar fi Evidenta populatiei, Politia Primariei sau SPAS, care au nevoie de calculatoare.

Uniunea Europeana ne impune sa folosim cit mai mult computerele pentru a optimiza raporturile dintre Primarie si cetateni", a declarat Ionut Tomescu, purtatorul de cuvint al municipalitatii bacauane.