Ministrul Apararii, Sorin Frunzaverde, a evaluat, ieri, la Alba Iulia, impreuna cu primarul Mircea Hava, si cu comandantii unitatilor militare de pe raza municipiului situatia acestora si posibilitatile de colaborare dintre minister si administratia locala. Intalnirea a avut loc la Colegiul Militar "Mihai Viteazul".

Primarul Hava a declarat, ulterior, ca, din perspectiva administratiei locale punctul maxim de interes in reprezinta trecerea din administrarea ministerului in cea a Consiliului Local a unor terenuri si imobile, unele aflate in Cetatea Vauban, iar altele in zona Colegiului Militar "Mihai Viteazul".

"Batalionul de geniu si Colegiul militar sunt doua unitati care vor continua sa existe la Alba Iulia", a declarat, la randul sau, Frunzaverde.

Ministrul a completat ca va fi realizata o noua evaluare a situatiei imobilelor detinute de unitatile militare din incinta cetatii, in functie de care se va proceda la o concentrare a spatiilor ocupate de armata, urmand ca cele eliberate sa intre in administrarea Consiliului Local. Acest proces va dura, in opinia lui Frunzaverde, cateva saptamani.

Acesta se va finaliza cu o Hotarare de Guvern, prin care se vor corecta si unele dintre greselile si omisiunile ultimului act normativ adoptat pe aceasta tema.

Referindu-se la Colegiul Militar, demnitarul a apreciat calitatea procesului de invatamant care se deruleaza aici si a precizat ca bugetul institutiei a fost majorat cu 19 la suta in 2007 fata de cel de anul trecut. Ministrului i-a fost prezentat Traseul Celor Trei Fortificatii si ceremonialul militar de aici, ca fiind un exemplu a ceea ce pot deveni spatiile eliberate de armata.