Hipermarketul din Turda a fost ridicat pe un teren de 22.100 de mp, din care 5.350 mp ii ocupa magazinul, iar restul il reprezinta spatiu de manevra si 355 locuri de parcare. Hipermarketul nou creat a oferit 150 locuri de munca turdenilor, iar bugetului local un procent din cele 7,5 milioane de euro la cat se cifreaza investitia la Turda.

Inaugurat pe data de 15 februarie, hipermarketul urma sa isi deschida portile abia cu o zi mai tarziu pentru populatie, dar la insistentele cetatenilor curiosi, Kaufland a fost deschis chiar din ziua inaugurarii. La taierea panglicii si primul tur al obiectivului au fost prezenti consilieri locali, oameni de afaceri si reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene.

Gazda evenimentului a fost insusi directorul general al Kaufland Romania care a prezentat date despre intrega retea din tara noastra si strainatate si a vorbit despre punctul deschis la Turda. Obiectivul Kaufland in ceea ce priveste tara noastra, este realizarea a cel putin 100 de puncte de lucru. Cel de-al douazecilea se va deschide in aceasta saptamana la Tg. Jiu.

Directorul General al Kaufland Romania, Gunter Grieb, crede ca hipermarketul din Turda va fi „un motor al comertului” din acest municipiu, care va atrage noi investitii in acest domeniu, de care insa nu se teme, pentru ca apreciaza concurenta un stimulent: va creste calitatea produselor si a serviciilor si acest lucru este in favoarea clientului.

Acesta a promis cumparaturi la preturi bune si conditii occidentale in hipermarketul Kaufland, posibilitatea ca turdenii sa isi faca cumparaturile aproape de casa si probabilitatea ca valoarea imobiliara a zonei in care a fost construit va creste in viitorul apropiat. Gunter Grieb a promis clientilor Kaufland produse foarte variate si proaspete, care vor fi livrate in fiecare zi.

Hipermarketul cuprinde pe langa sectoarele alimentare si diverse, un magazin de presa (Inmedio), unul de electronice si electrocasnice (Domo), doua de telefonie Global Net si Romphoto) , o cofetarie (Pralina), o farmacie (Sensiblu) si o agentie bancara (BRD).

Oficialitatile au apreciat investitia

Primarul Tudor Stefanie, prezent la inaugurarea hipermarketului, a declarat: ”Doream sa traiesc acest moment cat se poate de repede pentru ca cred ca este unul dintre obiectivele investitionale cele mai importante din ultimii ani din Turda”. Primarul este sigur ca acesta este dor inceputul pentru ca Kaufland va da nastere concurentei in comert.

Daca Turda lupta pentru a redeveni un nume, Kaufland a adus o contributie in acest sens. Tudor Stefanie este de parere ca Kaufland a facut imagine buna Turzii. De altfel, primarul este sigur ca turdenii vor aprecia investitia de calitate si produsele ieftine.

Vicepresedinte Consiliul Judetean Cluj, Zoltan Palfi-Mozes, prezent la inaugurarea Kaufland Turda si-a adus aminte ca in iunie anul trecut, in Cluj se deschise al 9-lea astfel de hipermarket, iar acum s-a ajuns la al 19-lea, in atat de scurt timp.

Acesta a mai garantat ca investitorul neamt este un partener serios si de succes, iar locatia aleasa pentru Turda este una excelenta avand in vedere ca oricine tranziteaza municipiul pe DN1 are de castigat si este un potential client.

CSA, aproape gol

Deschiderea hipermarketului Kaufland aproape ca a pus pe butuci afacerea CSA, primul supermarket din Turda. CSA-ul este aproape gol, putini clienti mai frecventand supermarketul, in timpa ce la Kaufland e puzderie de cumparatori. In ciuda faptului ca omul de afaceri Sebi Baba a sustinut ca va rezista concurentei, previziunile nu sunt deloc optimiste pentru CSA.

Reducerea drastica a clientilor, coroborata cu o cifra de afaceri semnificativ mai mica, ar putea conduce la un impas financiar pentru societate.

Din nefericire pentru CSA, timpul avut la dispozitie din momentul in care s-a aflat despre aparitia Kaufland si deschiderea efectiva a hipermarketului german, nu a fost fructificat pentru construirea unei relatii speciale cu clientii, motiv pentru care nu este exclus ca de piata formata de CSA sa beneficieze acum, din plin, investitorul german.