Elena Silas, director de marketing la PEHART Tec SA Petresti, a informat www.alba-news.info despre lansarea in productie a celei mai mari masini de fabricat hartie tissue din tara.

In data de 23 februarie 2007, la sediul SC PEHART TEC SA, membra a MG Tec Grup, va fi organizata inaugurarea celei mai noi, moderne si mai mari masini de fabricat hartie tissue de calitate superioara din Romania.

Investitia in valoare de 8 milioane de euro vine in intampinarea tendintei accentuate de crestere, intr-un ritm de 8,5 % pe an, a consumului de hartie igienica din Romania. Aceasta crestere preconizata este cea mai mare pentru tarile din Sud-Estul Europei.

Utilajelele, cu tehnologie la nivelul anului 2006, au fost furnizate de firma Over Meccanica din Italia. Masina produce hartie tissue din celuloza pura pentru confectionarea de hartie igienica, servetele, prosoape, batistute.

Capacitatea de productie a noii masini, de ultima generatie tehnologica, va fi de 1.800 t/luna. Masina va functiona cu viteza de lucru de 1.400 m/min si va avea latimea la bobinator de 2,5 m.

In momentul actual la Petresti este in functiune o masina de hartie tissue cu o capacitate de productie de 600 t/luna, cu o tehnologie la nivelul anilor `70.