"Jumatatea mea”, decupata cu foarfeca

Multe s-au schimbat si se mai schimba. Bineinteles ca nici erotismul nu scapa acestei reguli, astfel incat ceea ce ieri era un experiment, daca nu chiar o excentricitate, azi devine un reflex pentru multi dintre semenii nostri: anunturile matrimoniale.

Viteza de evolutie a relatiilor si de ardere rapida a etapelor premergatoare acestora au facut obiectul unor afaceri de tip agentie matrimoniala.

Cupidon cu sagetile lui a imbatranit si el - parca-l si vad scuipandu-si proteza intr-un pahar- pe noptiera roz de langa sagetile lui ruginite - focar de infectie pentru contemporanii nostri. Nu trebuie prea mult curaj sa completezi un talon in ziar la rubrica matrimoniale si sa treci direct la subiect: "prezentabil, 180, 75, 38, dragut, antialcoolic, antitutun, serios, din familie cumsecade, caut d-ra, d-na draguta, feminina, serioasa, nefumatoare, din Turda, maxim 32 de ani, maxim 60 de kilograme. Neserioasele sa se abtina si materialistele”.

Iata de pilda, acest anunt cum grupeaza ordonat, chiar igienic, as spune, ca intr-un flanc in armata, posibilele perechi, jumatati masurate cu rigla. Daca indeplinesti la sange toate conditiile, dar iti mai aprinzi din cand in cand cate o tigara esti descalificata „cu brio”.

Daca in schimb nu fumezi, ai dimensiunile cerute, esti draguta, nematerialista, in schimb iti place sa iesi cu baietii la o bere si sa joci poker, ai o uriasa bulina neagra. Lucrurile par mai simple asa, categorisind.

Nu exista cale de mijloc. Nu poti fi serioasa, dar materialista, dupa cum nu poti fi dezinteresata si fumatoare. Ce sa mai vorbim de inaltime!

In cazul in care competitia e prea dificila, anunturile cu o paleta larga de criterii iti dau posibilitatea sa te incadrezi intr-una din categorii si sa ajungi sub aripa protectoare „cu anvergura de pana la 4 metri a cuiva”... de pilda a unui "tanar, 39 de ani, 182, 82, prezentabil, cu obligatii (un copil) in curs de divort, cu locuinta, care cauta prietenia unei doamne care se simte singura si doreste sa fie iubita si respectata”.

Acest truism, aplicandu-se intregii armate de femei macar o data in viata, probabil ca tanarul de 39 de ani are un sir interminabil de pretendente, „petitoare”, intr-o miscare continua, de parca s-ar supune principiului de perpetuum mobile.

"Time out” pentru ritualul de imperechere

Si Turda este un oras deschis acestui tip de "a cunoaste pe cineva”, desi ai impresia ca intr-un oras mic oamenii se cunosc deja intre ei. Entuziastii acestui „sport” raman reprezentantii sexului puternic. 8 din 12 barbati chestionati au raspuns ca ar incerca aceasta metoda macar o data, "din curiozitate” sau "din amuzament”.

Doar doi dintre cei intrebati au afirmat ca ar apela la metoda matrimonialelor din „lipsa de timp”. Intr-adevar, timpul anilor petrecuti la patiserie pentru ca sa o poti tine de mana a trecut, fiind inlocuit cu hobby-uri personale printre idile in care fiecare stie ce vrea.

Nici una dintre cele 12 turdence interogate nu ar apela la anunturi matrimoniale pentru a pune bazele unei relatii, nici in ruptul capului, dar nici nu s-ar intalni cu vreun domn prin intermediul matrimonialelor.

Se pare ca sexul feminin mai pastreaza, in Turda, o doza de romantism cu parfum ieftin, desi in plan judetean, „intelectualele dragute, 45-165-58, sociabile, comunicative, care cauta domni intelectuali” nu sunt un mit, ci chiar monopolizeaza piata sau „bursa oficiala a amorului”.

Mai ceva decat intr-o rezervatie in care imperecherea vietuitoarelor e atent supravegheata pentru a se asigura perpetuarea speciei intr-un mod sanatos, din care sa rezulte exemplare spectaculoase, iata ca si oamenii simt nevoia unei selectii de tip „ patul lui Procust”, probabil pentru a asigura puritatea rasei.

Semneaza "un redactor, 175, 58, cu ochii cat cepele pe tot ce misca”.