Sentinta definitiva

Ioan Piso a cistigat in 16 februarie recursul la un proces pe care il are cu Ministerul Culturii si Cultelor. „Prin sentinta data, se obtine anularea premiselor destituirii mele. Astfel, procesul nu mai are obiect, astfel ca ministerul este obligat sa ma repuna in drepturi si sa-mi plateasca indemnizatia de director, in conformitate cu sentinta“, ne-a declarat ieri Ioan Piso.

"Oricum, un rol important in demiterea mea l-a avut opozitia mea fata de Rosia Montana si asta s-a demonstrat acum, prin sentinta data, prin care toata povestea cu nota prea mica s-a anulat. Acelasi minister mi-a dat in 2003-2004 calificativul maxim pentru management“, a adaugat fostul director al MNIT.

"Si-au batut joc si de colega mea!“

Fostul director al MNIT a spus ca, in opinia sa, ministerul si-a batut joc si de colega lui, Viorica Crisan, actualul director al MNIT, acceptindu-i candidatura, desi se stia inca din 22 iunie 2006 ca recursul la primul proces, care avea ca obiect motivatia demiterii, a fost cistigat de Piso.

"Au organizat concursul desi stiau ca nu vor avea cistig de cauza. Nu a fost o procedura corecta nici pentru colega mea, Viorica Crisan, de care cei de la minister si-au batut joc“, a spus Piso.

Virgil Nitulescu, consilier al ministrului Culturii, ne-a declarat la rindul sau ca inca nu a avut timp sa citeasca sentinta, dar ca ministerul va pune in aplicare intocmai rezolutia data la sfirsitul saptaminii trecute. (Andra-Daria SZASZ)

Odiseea scandalului

Ioan Piso a fost acuzat in public de mai multi angajati din cadrul MNIT, printr-o serie de scrisori trimise mass-media, in cursul anului 2005, de management defectuos. Grupul de Control al MCC a venit la muzeu abia dupa citeva luni. Raportul intocmit de acestia a fost mai mult decit nefavorabil directorului institutiei.

In acelasi an, Ioan Piso a fost demis si a inceput seria proceselor prin care Piso acuza MCC de faptul ca demiterea sa a venit ca urmare a pozitiei sale fata de cazul Rosia Montana, el fiind impotriva acestui proiect.