Bistrita-Nasaud. Mai multi chiriasi de apartamente ANL din municipiul Bistrita ar putea sa ramana fara locuinte. si asta, dupa ce in urma unor verificari ale Primariei, echipa de control descoperind ca unii chiriasi nici macar nu locuiesc in apartamentele care le-au fost incredintate in urma unei selectii.

Dupa repetatele controale inopinate, comisia de analiza a ajuns, insa, la concluzia ca 31 de chiriasi nu s-au mutat in locuintele ANL si ca, in concluzie, nu aveau cu adevarat nevoie de ele. In acest sens a fost intocmita o lista a celor care ar urma sa ramana fara locuinta, iar documentul va fi supus, joi, votului consilierilor locali.

Initial, lista a fost mai lunga, insa alti sase chiriasi au reusit sa isi justifice absenta din apartamente la momentul controalelor repetate efectuate de Primarie. Alti patru au renuntat de bunavoie la locuinte. "Patru dintre cei care au primit locuinte, depistati de noi ca nu stateau efectiv in ele, au facut cereri de renuntare.

Noi am acceptat justificarile facute de alti sase in contestatiile prin care explicau de ce nu au fost gasiti acasa la momentul controalelor. Iar pe lista ce va fi supusa la vot consilierilor, in vederea emiterii unei hotarari CL care sa dispuna incetarea relatiilor contractuale, au mai ramas 21 de persoane", a declarat primarul orasului, Vasile Moldovan.

In majoritatea contestatiilor rezolvate favorabil de municipalitate, cuplurile negasite acasa si-au justificat absenta prin faptul ca sotia este insarcinata, motiv pentru care familia locuieste la parinti. Cei 21 de locatari care risca sa ramana fara locuintele ANL se pot adresa instantei, caz in care nu vor putea fi evacuati decat dupa ce magistratii se vor pronunta in cazul lor.

In cazul in care apartamentele si garsonierele vor fi eliberate, ele vor fi acordate urmatorilor de pe lista cu cei care au solicitat deja locuinte, in ordinea punctajului.