Melomanii impatimiti vor putea audia, in aceasta seara, la Sibiu, un concert cu muzica de Frederik Chopin, un eveniment rar pe scenele romanesti, din cauza dificultatii partiturilor ce trebuie abordate. La Sala "Thalia", de la ora 19.00, celebrul pian Steinway, ce apartine Filarmonicii sibiene, va rasuna sub mainile renumitului pianist polonez Konrad Skolarki.

In exclusivitate, vor fi abordate numai piese de Chopin, dar pianistul de 25 de ani, din Polonia, este renumit pentru stilul in care abordeaza si repertoriul altor clasici compozitori pentru pian, precum Rachmaninov, Liszt sau Prokofiev.

Concertul saptamanal al Orchestrei Filarmonice din Sibiu va avea loc, joi seara, de la ora 19.00, in aceeasi sala de spectacole si va aduce si de aceasta data o surpriza. Pianista Ioana Maria Lupascu va interpreta pentru prima data in Romania "Warsaw Concerto", una dintre partiturile recente, des aclamata de publicul mondial, ale compozitorului Richard Adinssell.

In programul serii mai sunt incluse bucati din opereta "Un american la Paris", de Georghe Gershwin si "Simfonia I", K 16, Concertul nr. 20 pentru pian si orchestra in Re minor al lui W. A. Mozart.

Piesa "Vulpoiul", o dramatizare dupa Henry Miller, va fi jucata duminica, de la ora 19.00, pe scena Teatrului National "Radu Stanca" din Sibiu. Scenariul si regia spectacolului sunt semnate de profesorul Florin Zamfirescu, iar rolurile sunt interpretate de o echipa de actori de la Bucuresti.

De asemenea, vineri seara, tot la Sibiu este programat un spectacol cu piesa "Nora", dupa Ibsen, in regia lui Radu Alexandru Nica. Totodata, sambata va fi jucata comedia "O noapte furtunoasa", dupa I. L. Caragiale, in regia lui serban Puiu.