Tema de proiectare a noului stadion "Ion Moina" din Cluj-Napoca s-a finalizat ieri, potrivit consilierului judetean Dan Canta. Actul contine cerintele CJ de la un posibil investitor, care sa realizeze o arena pentru administratiile clujene si o investitie imobiliara pentru a-si recupera investitia.

Terenul pe care il vor pune la dispozitie Consiliul Judetean si Consiliul Local se afla in centrul municipiului si depaseste 7 hectare.

Noul stadion va avea, potrivit juristului clubului de fotbal Universitatea Cluj, Razvan Zavaleanu, clasificarea "5 stele". Conform normelor UEFA, arena va putea gazdui, astfel, finale ale Champions League.

Conditii pentru investitori

"Nu va avea pista, astfel ca va fi un stadion destinat exclusiv fotbalului", a mai spus Zavaleanu. El a adaugat ca arena va avea cel putin 30.000 de locuri, dintre care 22.500 vor fi acoperite. "Langa stadion urmeaza sa fie construita o sala de sport polivalenta, dar si altele mai mici.

Vor exista, cel mai probabil, si spatii comerciale in exteriorul tribunelor", a mai spus juristul echipei Universitatii.

"Este vorba de o suprafata de peste 7 hectare, pentru care noi am enumerat niste cerinte. Investitorul care va veni va trebui sa ne construiasca noua un stadion la standardele FIFA pe care sa poata juca inclusiv Nationala Romaniei.

Dupa ce construiesc stadionul, investitorii pot dezvolta anumite locatii - sa le spun asa - pentru a-si recupera investitiile", a afirmat consilierul judetean Dan Canta.

Potrivit sursei citate, tema de proiectare trebuie discutata si cu consilierii locali. "In sedinta de saptamana viitoare vom avea finalizat si contractul cu Consiliul Local si, probabil, si caietul de sarcini", a completat Canta. El a mai spus ca pentru fiecare 1.000 de locuri in plus la stadion, CJ va impune conditii noi investitorului. Vasile Racovitan;

Universitatea, tot mai aproape de Alba Iulia

Cum lucrarile la noul stadion vor incepe din vara, Universitatea este nevoita sa gaseasca o alta arena pe care sa isi dispute meciurile. Potrivit juristului clubului, Razvan Zavaleanu, au fost demarate deja negocieri cu autoritatile locale din Dej, Turda si Alba Iulia.

"Presedintele comisiei de licentiere din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, Viorel Duru, ne-a recomandat sa alegem Alba Iulia, pentru ca acest stadion ar putea primi licenta in urmatorii ani", a mai spus Zavaleanu.