PD Cluj il va sustine pe ministrul Educatiei, Mihail Hardau, in cazul unei remanieri guvernamentale. Anuntul a fost facut, ieri, de catre presedintele filialei, deputatul Daniel Buda. Cu toate acestea, surse din partid sustin ca in timpul discutiilor din Biroul Permanent National al PD, de luni seara, de la Bucuresti, a fost luata decizia de suspendare a sustinerii pentru Hardau.

"Cred in Hardau!"

Liderul PD Cluj, Daniel Buda, a declarat, ieri, ca membrii filialei ii asigura lui Mihail Hardau toata sustinerea. "Il sustinem pe ministrul Hardau. In opinia mea, a reusit sa cheltuie intr-un mod eficient banii de la minister. Ne vom bate pentru el. stiti cum se spune: «Pe aici nu se trece»", a spus Buda.

Intrebat daca prin "cheltuirea eficienta a banilor", liderul filialei clujene a PD se refera la achizitionarea unui autoturism Audi A 6 cu 60.000 de euro pentru Ministerul Educatiei, acesta a replicat ca achizitionarea acelei masini nu este de natura sa impieteze profesionalismul ministrului Educatiei.

Mai mult, Buda a afirmat ca daca Andrei Marga este cunoscut ca reformatorul Educatiei, Hardau ar trebui sa fie cel care a dezvoltat cel mai mult infrastructura in acest domeniu. "Cred in Mihail Hardau!", a fost ultima replica a deputatului.

Hardau, "pe faras"

Surse din PD sustin, insa, ca la Biroul Permanent National (BPN) al PD, de luni seara, s-a decis o comasare intre Ministerul Educatiei si cel al Culturii, la viitoarea remaniere guvernamentala. Mai mult, BPN ar fi decis sa retraga sustinerea politica pentru Mihail Hardau pentru desele gafe ale acestuia aparute in presa.

Ultima se refera la achizitionarea unui autoturism Audi A 6 cu 60.000 de euro, bani cu care demnitarul a recunoscut ca s-ar fi amenajat 10 laboratoare scolare.

Mai trebuie spus ca ministrul Educatiei a vrut, in primavara anului trecut, sa demisioneze, insa a fost convins de liderul PD, Emil Boc, si de deputatul Daniel Buda sa renunte la acest gest.

Inainte sa ajunga ministru, Hardau a detinut functia de prefect al judetului Cluj, mandat in care s-a remarcat ca un bun mediator intre diferite institutii.