Licitatia publica deschisa pentru achizitionarea a 50 de troleibuze noi de catre Regia Autonoma de Transport Timisoara (RATT) a fost castigata de firma "Skoda Electric" din Cehia.

Anul trecut, regia a obtinut un credit de 23 de milioane de euro de la o banca comerciala, din care municipalitatea a garantat apoi pentru 7,3 milioane de euro, pentru a-si reinnoi parcul de troleibuze, unul destul de precar.

Majoritatea autovehiculelor sunt depasite fizic si moral, iar cumpararea unora noi era mai mult decat necesara, drept pentru care a fost alocata suma de 17,9 milioane de euro pentru achizitie.

Firma "Skoda Electric" a castigat licitatia dupa desfasurarea a trei etape, fiind singura dintre companiile inscrise care a indeplinit toate conditiile impuse de lege si, in plus, a oferit un raport pret/calitate care i-a multumit pe reprezentantii RATT si pe cei ai municipalitatii.

Contractul pentru achizitia troleibuzelor urmeaza sa fie semnat in mai putin de doua saptamani, iar autovehiculele vor fi livrate municipiului Timisoara in termen de sase luni.

Astfel, calatorii din orasul de pe Bega vor avea, in sfarsit, conditii civilizate pentru acest gen de transport, pentru ca viitoarele troleibuze vor fi echipate cu instalatie de pornire pentru temperaturi scazute, sistem de afisaj pentru calatori, la exterior si in salon, iar scaunele vor fi de tipul antivandalizare.

In plus, aceste autovehicule vor fi dotate cu un sistem auxiliar in cazul in care cade curentul, pentru a nu bloca traficul, adica vor dispune de un motor diesel auxiliar, cu autonomie de pana la 40 la suta, cu care troleibuzul mai poate parcurge aproximativ 200 de kilometri.