Probleme cu iubitorii de animale

Primarul Emil Boc s-a declarat nemultumit de faptul ca iubitorii de ciini incalca prevederile legale si nu au grija de animalele adoptate. "Avem o problema cu ciinii fara stapin sau abandonati care sint adoptati si apoi sint redati spatiului public.

Acele persoane care adopta ciinii si-au asumat obligatia de a avea grija de ciini, nu de a le da drumul inapoi pe strada“, a explicat primarul.

Potrivit acestuia, inspectorii Primariei au identificat patru persoane care au adoptat intre 7 si 34 de ciini fiecare, dar din verificarea la fata locului a rezultat ca animalele nu figurau la domiciliul de adoptie. "Persoanele respective locuiau la bloc. In urma verificarilor, am constatat ca acestea nu au putut face dovada instrainarii ciinilor.

Persoanele aveau obligatia sa ne anunte daca un ciine a murit, e bolnav sau i s-a dat drumul pe strada“, a mai aratat Emil Boc.

Prioritate pentru oameni

Directorul Directiei Politia Comunitara din Primarie, Minodora Fritea, a declarat la rindul ei ca angajatii municipalitatii nu pot aplica amenzi in aceste cazuri, singurii abilitati fiind inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare. Potrivit acesteia, dupa semnarea protocolului se vor constitui echipe mixte care vor verifica fiecare caz de adoptie a ciinilor in parte.

"Cei care adopta ciini trebuie sa inteleaga ca animalul adoptat devine de companie si trebuie ingrijit. Daca e lasat pe strada, mai mult i se face rau“, a precizat Fritea.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca s-au inregistrat in anul 2006 un numar de 1.225 de cazuri de persoane muscate de ciini, din care 815 de ciini comunitari, iar restul de ciini cu stapin. "Intre ciini si oameni voi acorda prioritate oamenilor“, a mai spus Boc.

Tot in cursul anului trecut au fost adoptati 380 de ciini din cei 543 capturati de hingheri.