Conducerea PSD Hunedoara si cea municipala din Petrosani par sa fi ajuns la un consens, pentru prima data, dupa 8 ani, in privinta sprijinirii candidatului la functia de primar al municipiului Petrosani. Alegerile partiale sunt programate sa aiba loc in data de 18 martie.

Intreaga conducere a filialei, impreuna cu deputatul PSD Cosmin Nicula, precum si o serie de primari ai partidului din judet s-au reunit, sambata, la Petrosani pentru a-si manifesta sustinerea fata de presedintele organizatiei municipale din Petrosani, Haralambie Vochitoiu, care va candida la alegerile partiale din 18 martie, pentru fotoliul de primar, ramas vacant dupa decesul lui Carol Schreter.

Conducerea filialei a anuntat ca va acorda intregul sprijin moral si financiar candidatului ales de organizatia municipala a partidului, Haralambie Vochitoiu.

Candidatul PD la fotoliul de primar al municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob-Ridzi, si-a lansat si el, sambata, oficial candidatura, care a fost validata de Biroul Executiv al filialei. Acesta s-a bucurat de sustinerea europarlamentarului Monica Iacob-Ridzi (sotia sa), precum si de cea a ministrului Muncii, Gheorghe Barbu, care a venit la Petrosani special in acest scop.

"In sedinta Biroului Executiv Judetean s-a luat decizia de a candida cu Tiberiu Iacob-Ridzi la functia de primar. Ne propunem sa avem o campanie civilizata", a declarat Barbu. El a precizat, insa, ca vor raspunde totusi atacurilor dure.