Consilierii judeteni ai PNL Mures sustin ca se considera in opozitie, desi partidul este unul din principalele formatiuni aflate la guvernare in Romania. Vicepresedintele filialei muresene, Teodor Giurgea, a declarat ca este evident ca in Consiliul Judetean la putere sunt reprezentantii PSD si UDMR, care si-au numit, in 2004, presedintele si vicepresedintii institutiei.

Giurgea a mai spus ca pana saptamana trecuta, cand a fost desemnat secretar al Comsiei de Buget-Finante din CJ, Alianta "D.A." nu a avut nici o reprezentare la nivelul conducerii comisiilor de specialitate. Si asta, in timp ce unele din persoanele numite de PSD si UDMR ocupa acele pozitii din ratiuni pur politice, fara a avea studii de specialitate sau experienta in domeniu.

"Sunt consilieri care n-au luat cuvantul nici macar o data in plen si, din nefericire, sunt si consilieri, presedinti de comisii care au luat cuvantul de cel mult doua ori in trei ani", a adaugat Teodor Giurgea.

El a dat ca exemplu intelegerea facuta de membrii Uniunii si cei social-democrati pentru ca in locul lasat liber in cadrul Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica, in urma decesului consilierului judetean Victor Suciu, de la PC, sa vina un reprezentant al PSD.

"Radu Mircea a dorit sa intre in ATOP doar pentru bani, pentru ca e singura functie platita", a completat vicepresedintele filialei PNL.

In ceea ce priveste activitatea consilierilor judeteni PNL, atat Teodor Giurgea, cat si Akos Mora, care este si el vicepresedinte al filialei liberalilor, recunosc ca proiectele de hotarare promovate de acestia in actualul mandat pot fi numarate pe degetele de la o mana. Este vorba de doar doua proiecte din care liberalii au fost capabili, ieri, sa nominalizeze doar unul.