Fostul vicepresedinte al consiliului municipal de partid de dinainte de 1989, septuagenarul Mircea Popa, a devenit de curand cel mai proaspat membru al PSD Resita. Mai mult decat atat, la nivel local exista semnale ca acesta ar putea sa candideze anul viitor chiar pentru fotoliul de primar al municipiului de pe Barzava, pe motiv ca ar avea mare trecere la pensionarii orasului.

In varsta de 74 de ani, Popa a condus, ca independent, Primaria in trei mandate consecutive, din 1992 pana in 2004. Desi a fost un politician de stanga, trecutul sau fiind o dovada in acest sens, Popa s-a tinut mereu departe de doctrina PSD si nu a avut niciodata relatii bune cu partidul in care s-a inscris de curand.

Presedintele filialei PSD, Ion Mocioalca, a afirmat ca Popa va ocupa un loc eligibil pe lista consilierilor locali cu care partidul se va prezenta la alegerile locale de anul viitor.

Surse din randul social-democratilor nu exclud, insa, posibilitatea ca formatiunea sa il arunce din nou pe proaspatul membru al organizatiei in disputa pentru castigarea Primariei, mizand pe increderea de care acesta se bucura mai ales in randul pensionarilor.