Miscarea satanista din Romania a atras atentia autoritatilor si a mass-media doar in contextul comiterii unor crime abominabile, care au fost asociate cu practicile rituale ale acestui cult. In scurt timp insa, senzationalul se estompa, iar satanistii isi adulau in continuare, nestingheriti, idolul.

Dupa 1992, data la care satanismul a patruns si in tara noastra, au existat nenumarate indicii care sugerau ca unul dintre cele mai puternice grupari sataniste s-a format la Constanta. Desi politistii constanteni sunt convinsi ca fenomenul a fost eradicat, cel putin in judetul de la malul marii, site-ul Bisericii Sataniste din Romania ii contrazice. Satanistii nu au disparut, ci doar... s-au modernizat.

Un scurt istoric al miscarii sataniste din Romania a fost realizat, in urma cu cativa ani de Serviciul Roman de Informatii (SRI). Urmarind cronologia si etapizarea realizata de aceasta structura, se poate constata ca incepand cu 1995, membrii acestei miscari si-au intins „tentaculele” si la Constanta.

Marturii ale prezentei gruparilor sataniste la Constanta sunt cunoscute si de politisti. Potrivit unor surse din IPJ Constanta, adolatorii lui Satan din orasul de la malul marii isi spuneau „Fratii Stapanului” si se drogau cu „aniosa”, un derivat al canabisului, adus din zona Cernobalului.

Se pare ca grupurile de satanisti, formate fie din liceeni drogati si usor de manipulat psihic, fie din randul cersetorilor, nu se jenau sa-si insemneze locurile de intalnire cu simboluri satanice si nici sa practice sacrificiile. Astfel, printre cele mai cunoscute locuri de intalnire ale satanistilor constanteni se numarau buncarele de pe Valea Portului.

Pe peretii unor cazemate, a caror intrari nu au fost acoperite, se pot vedea inca desenele de cranii umane si ceara de la lumanarile topite in timpul ritualurilor. Un alt loc in care au fost gasite urme ale intrunirilor satanistilor era paduricea din apropierea Hanului Piratilor. Aici a fost gasit, in 1997, lesul unei vulpi.

Animalul era legat de picioare, de un bat care a fost apoi agatat intre crengile unui copac. Pe corpul vulpii erau increstate, cu cutitul, simbolurile satanice. O alta locatie cunoscuta oamenilor legii era o cladire parasita din zona Inel II. „Inca de la intrare, puteai vedea un desen infricosator care reprezenta o creatura cu coarne si aripi, care tine in mana o secure.

Deasupra umarului drept era scris „Satana” iar deasupra celui stang, numarul 666. Ce era mai infricosator era masajul de intampinare: „Bun venit in Casa Diavolului! Intra cine vrea si iese cine poate”, ne-au spus surse din politie. Mai mult, politistii au aflat, la acea vreme ca satanistii isi atrageau adeptii cu promisiunea unor calatorii in strainatate.

"I se ofera plimbari in tara organizate de membrii vechi ai sectei si chiar promisiuni de excursii la adeptii de peste hotare. Noul venit va fi protejat, dar i se va cere sa aduca noi sectanti”, au mai aratat politistii.

Cazul cel mai socant care a fost legat de sacrificiile sataniste a fost crima comisa, in 1995, de fratii Horatiu si Tiberiu Pintilie si prietenul lor, Cristinel Andronache. Acestia au omorat un cersetor, dupa care i-au increstat pe obraz, frunte si piept, cifra 666 si triunghiul mortii.

Politistii spun ca dupa 1998 nu au mai fost gasite alte indicii care sa arate ca satanistii constanteni ar mai „activa”. In realitate insa, satanistii din Romania nu au disparut. Din contra, se pare ca s-au modernizat sau cel putin asa sustin ei, pe site-ul Bisericii Sataniste din Romania.

Satanismul si-a facut si "biserica“

Apartinatorii acestei „biserici” sustin ca satanismul se imparte in trei categorii: cel Traditional, ai carui membrii sustineau ca satanismul isi are radacinile in Egiptul Antic, cel Rebel, care credeau ca au nevoie de sacrificarea unei pisici, de profanarea unui mormant sau sa bea sangele unei virgine pentru a se apropria de idolul lor, si cel modern, ai carui adepti sunt.

Satanistii moderni ii avertizeaza pe cei care vor sa acceseze site-ul www.bisericasatanista.org ca „persoana care viziteaza acest site nu trebuie sa caute scapare de problemele vietii.

Satanismul nu va aduce bani si nu va salveaza de cretini!” Mai mult, utilizatorii sunt pusi in garda, inca de la inceput, ca epoca intalnirilor din locurile obscure sau din paduri a trecut, iar Biserica Satanista din Romania „este o comunitate on-line, care-si propune sa promoveze Teoria Satanista Moderna”.

"Existam pentru a oferi Satanistilor din Romania un loc unde sa-si expuna ideile fara a fi redusi la tacere de prejudecatile multimii. Existam pentru promovarea tuturor satanistilor, indiferent de categoria in care se incadreaza. Existam pentru a introdue Satanismul in Romania cum trebuie si nu prin sacrificari sau alte modalitati de a te umili.

Suntem o afirmatie clara ca Satanismul Intelectual exista si in Romania”, isi prezinta adeptii satanismului modern conceptiile. De altfel, de pe acest site am putut afla, citind rubrica „Intrebari si raspunsuri” ca, desi nu exista inca ordine sataniste legal constituite in tara noastra, adeptii acestui cult continua sa se intruneasca.

"Stim de intruniri ale satanistilor pe faleza din Constanta sau dintr-un loc numit „Baza” din Braila. Fiecare oras are rockeri satanisti. Ii poti cauta in bombele locale, in barurile cu bere ieftina si buna, de pe la periferia orasului, in general. Mai stim si de un tip care are nick-ul pe mIRC BlackIsus sau ceva asemanator.

Am inteles ca e satanist cu acte in regula”, i s-a raspuns unui neinitiat dornic sa se intalneasca cu adeptii satanismului.

Membrii acestei asa zise biserici a satanismului atrag, de asemenea, atentia vizitatorilor site-ului ca „orice metoda de promovare a Satanismului in Romania nu trebuie vazuta ca o ilegalitate, ci ca un fapt care arata evolutia omului in bine, om satul de atata ignoranta si minciuna”.

Mai mult, utilizatorii sunt pusi in garda ca „accesarea acestui site este un privilegiu!” Potrivit Inalt Prea Sfintitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, aceasta titulatura de Biserica a Satanismului este doar o titulatura, caci „satanistii propovaduiesc opusul Binelui si incearca sa-i indeparteze pe crestini de la adevarata credinta”.

Pe de alta parte, sa nu uitam un singur lucru: site-urile de acest gen sunt atat de usor de monitorizat de autoritatile competente!