Membru in Organizatia Oamenilor de Afaceri Crestin-Democrati, Avram Gal a profitat de faptul ca aripa PNT-ului are stranse legaturi cu Partidul Popular European, din care se pare ca fac parte si cei zece investitori prezenti in sala de sedinte a Casei de Cultura „Ionel Floasiu”.

Delegatia spaniola a fost primita la Consiliul Judetean Cluj si la sediul Prefecturii, unde au discutat cu autoritatile romane mai multe posibilitati de colaborare. Spaniolii reprezinta fiecare firme importante din zona Valenciei si a Madridului, firme care desfasoara activitati in diverse domenii, precum, imobiliare, constructii case si strazi, textile, legume si fructe.

La intalnire oamenii de afaceri s-au declarat multumiti de modul in care au evoluat lucrurile in Romania si s-au aratat dispusi sa investeasca in judetul Cluj si nu numai. Ei spun, insa, ca mai trebuie lucrat mult la capitolul infrastructura, lucru fara de care dezvoltarea nu va fi posibila.

Deasemenea, au atras atentia clasei politice romanesti ca este nevoie sa continue procesele demarate in vederea aderarii la Uniunea Europeana si dupa ce obiectivul a fost atins, pentru a putea ajunge din urma celelalte state membre.

Dupa discutiile cu presa, oamenii de afaceri din Campia Turzii au avut posibilitatea de a sta de vorba la randul lor cu oaspetii din Spania, pentru un schimb de experienta si de ce nu, pentru a pune bazele unei viitoare colaborari. Intentia spaniolilor este de a infiinta o societate romano-spaniola in Campia Turzii, prin intermediul careia sa se faca unele investitii.

Cine sunt spaniolii care au vizitat Campia Turzii?

Juan de la Pena - este actionar important la echipa de fotbal Real Madrid, este actionar majoritar al lantului de benzinarii Repsol si investitor imobiliar in toata lumea.

Maravilla Varela - detine un lant de magazine de moda si o linie proprie, fiind distribuitor exclusiv pentru multe firme de renume.

Rafael si Maximo Martinez Navarrete - cei doi frati construiesc case biologice dupa o idee brevetata chiar de ei, au mai multe inventii in domeniul protectiei mediului si distributiei de carburanti.

Ramon Sales Navaro - detine unul dintre cele mai mari depozite de portocale din Valencia, fiind importator si exportator de fructe.

Calin Suciu - este un roman plecat in Spania de 5 ani si este omul care a facut legatura cu spaniolii, este actionar la o firma cu actorul Romica Tociu si cu Avram Gal, detinand actiuni si la unele dintre societatile spaniolilor care s-au deplasat in Romania.

Ceilalti spanioli prezenti la Campia Turzii sunt: Juan Jose, Jose Varela Serra.