T.A. a locuit cu parintii ei in Turda, pana in luna decembrie a anului trecut. Atunci l-a cunoscut pe sibianul Vasile Alexandru Todea, de 33 de ani, care avea bunici la Turda. Acesta le-a promis parintilor fetei ca o va duce la Sibiu si ii va gasi de lucru la unul dintre restaurantele al carui asociat este.

Insa, odata ajuns la Sibiu cu fata, acesta a sechestrat-o intr-un apartament de pe Bulevardul Mihai Viteazu, unde era supravegheata de concubina omului de afaceri sibian, care nu o lasa sa iasa din casa.

“Norma” de 4 clienti pe zi!

La scurt timp, omul de afaceri din Sibiu s-a gandit ca poate face bani frumosi de pe urma minorei din Turda, care a fost obligata sa intretina relatii sexuale cu diverse persoane. Concubina lui Todea era cea care trata cu clientii, media fiind de 4 clienti pe zi. Fiecare dintre acestia plateau intre 60 si 150 lei pentru fata, in functie de “serviciile” oferite de aceasta.

Fata nu a primit nici un leu din acesti bani, iar de iesit in oras nu putea sa iasa decat arareori, insotita de cei doi. In acest timp, parintii fetei stiau ca fata lucreaza in Sibiu si ca o duce bine.

Politia a intrat pe fir

Politistii din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia au fost informati de cazul fetei de un client al ei. Astfel, s-a decis organizarea unui flagrant, impreuna cu colegii lor de la IPJ Sibiu. Astfel, un client a “contractat” fata si a platit cu bani marcati. La scurt timp, oamenii legii au tabarat peste sechestratori si i-au retinut.

In apartamentul in care era sechestrata tanara din Turda au fost gasiti 8.300 lei noi, despre care se banuie ca au fost castigati de pe urma fetei care era obligata sa se prostitueze.

Risca intre 5 si 15 ani de inchisoare

Vasile Alexandru Todea este actionarul majoritar al unei firme importante de taximetri din Sibiu. In trecut, el a mai fost acuzat pentru o serie de furturi, insa a scapat. „Vasile Alexandru Todea a fost retinut de catre DIICOT

- Biroul Alba Iulia, ulterior fiind prezentat Tribunalului Alba, care a emis mandat de arestare pe durata a 29 de zile. Pentru comiterea infractiunii de trafic de minori, prevazuta si pedepsita de articolul 13, aliniatul 1 si 2, litera a si aliniatul 3, din Legea 678/2001, privind prevenirea si combaterea traficului de fiinte umane. El risca intre 5 si 15 ani de inchisoare.

Concubina lui este cercetata in stare de libertate pentru aceleasi fapte", a precizat subcomisarul Catalin Talpos, adjunctul sefului Brigazii de Criminalitate Organizata Alba Iulia.