PD si PNL vor avea, in mod surprinzator, candidat unic la alegerile pentru fotoliul de primar al comunei Rosia Montana (judetul Alba). Este vorba de democratul Gheorghe Felea, care a fost ales drept candidat in urma unei competitii interne neoficiale.

El este candidatul unic al celor doua formatiuni, desi, de mai bine de un an, singura forma de comunicare dintre ele are loc prin mesajele de razboi pe care si le transmit prin presa.

Se pare ca decizia de a reactiva, de conjunctura, Alianta "D.A." vine din frica liberalilor si democratilor cu privire la faptul ca primarul suspendat, Virgil Narita, ar putea castiga detasat din nou fotoliul de la Primarie. De altfel, si celelalte partide privesc cu scepticism alegerile ce vor avea loc in luna martie acolo din cauza unor sondaje care arata ca Narita este favorit.

Din acest motiv, fostul primar, desi este candidatul PSD, a fost curtat de aproape toate partidele. Surse din acest partid au anuntat ca, paradoxal, Narita ar fi primit o invitatie de a candida pe lista PNL chiar de la cel care l-a suspendat din functie, prefectul Cosmin Covaciu, fost membru liberal.

Conservatorii vor merge pe mana consilierului Constantin David, iar nou-infiintatul Partid Liberal-Democrat il va sustine pe candidatul independent Valentin Onet.

Primaria Rosia Montana reprezinta o miza importanta pentru partidele din Alba, in perspectiva investitiei preconizate sa demareze aici in urmatorii ani. Acolo exista un proiect pentru exploatarea celui mai mare zacamant de aur si argint din Europa de catre compania "Gabriel Rosia Montana".