“Daca ar vizita actorii politici internetul, ar observa comunicare in timp real cu cetatenii“, spune Zgonea. Pentru mobilizarea electoratului din 2008 si 2012, politicienii sunt nevoiti sa cucereasca internetul.

Internetul ne fura incet, incet intreaga viata. Ultima gaselnita este politica on-line. Sunt partide in care va puteti inscrie completand un formular aflat pe pagina lor. De exemplu, daca intrati pe www.psddolj.ro, cu un simplu click puteti deveni subordonatul lui Ion Calin si cotizant la partidul condus de Geoana. Celelalte filiale judetene nu s-au “uploadat“ pana acum.

Singurii care au mai avut o firava incercare in acest sens sunt cei de la PD, dar pagina lor nu se incarca.

Avem chiar si doi deputati de Dolj care se lupta pentru atragerea a cat mai multor vizitatori pe paginile lor. Horatiu Buzatu, unul dintre ei, are mereu idei nastrusnice cand vine vorba despre site-ul personal. Ultima este un sondaj on-line despre introducerea votului uninominal, la care i-a invitat pe toti ziaristii sa participe.

Valeriu Zgonea poate fi si el gasit on-line de ceva timp, dar cu o pagina de internet care nu ofera un grad ridicat de interactiune cu utilizatorii.

Cu un jurnal pe internet, adica un blog, politicienii i-ar aduce mai aproape pe tinerii care petrec ore in sir in fata calculatorului si care sunt, de fapt, alegatorii de maine.

“Este oare politicianul de azi, construit in alte timpuri, capabil sa ofere ceva acestei generatii, sa aiba o punte de legatura cu ea? «Viata virtuala» a politicienilor este rupta atat de cea a celor care i-au votat, dar si de spatiul virtual al tinerilor utilizatori“, sustine Zgonea.

Poate deputatul PSD va fi chiar primul politician care isi va pune online ideile si intamplarile zilnice si care va dialoga macar o ora pe saptamana cu alegatorii.

Mobilizarea electoratului tanar va fi insa greu de realizat. De ce? Pentru ca: “generatia 2007, reprezentata de comunitatea on-line de utilizatori ce intra pe retele sociale, ori au un profil virtual, ori fac pe criticii literari sau muzicali pe diverse site-uri, este dezinteresata de opiniile politice.

Ei sunt viitorul Romaniei si cred ca altele sunt prioritatile in politica publica.“ Cel putin asa sustine Zgonea. Astfel, internetul devine urmatoarea frontiera pe care politicienii sunt nevoiti sa o cucereasca, daca vor sa aiba voturi la scrutinele din 2008 si 2012.