Mica asezare maramureseana Vima Mica, o comuna cu sapte sate in care sunt raspandite vreo 500 de case, va fi conectata la Internet "de banda larga". Oamenii din Peteritea, Aspra sau Dealu Corbului, crescatori de animale si agricultori din tata-n fiu, inca nu au descoperit marea cucerire a tehnicii care va patrunde si in comuna lor, oamenii fiind ocupati cu problemele de fond funciar.

Cu toate acestea, primarul Ovidiu Daniel Roman crede ca este o facilitate indispensabila vremurilor pe care le traim, mai ales ca Internetul va putea fi folosit gratis. De asemenea, prefectul judetului, Gyongyike Bondi, a spus ca modernizarea administratiei publice locale nu se poate face fara acces la tehnologia moderna.

Astfel, sefa Prefecturii a cerut tuturor primarilor sa faca demersuri (scrisori de intentie) pentru accesarea proiectului "Economia Bazata pe Cunoastere", care le ofera posibilitatea de a beneficia de acces la Internet de banda larga.

Printre cele 251 de orase si comune din Romania care au "castigat" dreptul de a moderniza sate inca incomplet racordate la apa, canalizare si gaz, s-au numarat si comunele maramuresene Arinis, Poienile Izei si Vima Mica si orasele Borsa si Tautii Magheraus.

Primarul din comuna Vima Mica a declarat ca Punctul de Administrare Publica a Informatiilor (PAPI) va fi amenajat intr-o sala din Caminul Cultural.

In Vima Mica, una dintre cele mai mici comune din judet, calculatorul este inca o "ciudatenie". Cateva la Primarie, putine in birourile catorva agenti economici si cateva la copiii care "le-au luat cand a fost programul acela cu 200 de euro". Nici profesor de informatica nu exista, cei cativa elevi interesati facand cursuri cu un pasionat, "un profesor care se mai pricepe".