Un student la Teologie, Gabriel, ne serveste cu pasiune cockteiluri si ce ne mai doreste inimioara in clubul Versus, la subsolul fostei carciumi Tarancuta. Gabi e o pasare de noapte, fiind nelipsit din cluburile si discotecile din oras. Angajarea sa, in prima luna a anului in curs, in clubul respectiv, i-a permis sa-si continue viata nocturna, dar sa mai si castige un ban cinstit cu ocazia asta.

Barmanul nu se afla la prima aventura de acest fel. A mai lucrat in Korona, Galla Bistro si in Roma, nu orasul peninsular, ci barul din Brazda lui Novac. El spune ca este multumit de cat castiga, si nu crede ca slujba sa se bate cap in cap cu ceea ce invata la facultate.

Este student in primul an la Facultatea de Teologie din cadrul Universitatii din Craiova si a promovat toate examenele cu brio, sperand chiar si la bursa de merit. “Lucrez in fiecare vineri si sambata, mai sunt chemat si cand este vreun eveniment mai deosebit in Versus.

Chiar daca, in fiecare saptamana, lucrez pana in zorii zilei a saptea, asta nu ma impiedica sa particip la liturghia de duminica dimineata, cantand alaturi de parinte“, spune Gabi, mandru de performata sa.

Multi il sicaneaza, spunandu-i ca are o viata dubla, dar studentul nostru de la teologie este de parere ca nu ii este afectat deloc viitorul ca duhovnic de munca prestata in noptile de dezmat. Nu a avut absolut nicio problema la facultate din pricina muncii sale.

Unii dintre clientii clubului unde lucreaza il recunosc si, socati, il intreaba daca intr-adevar este studentul eminent-viitor preot sau are vreun frate geaman. Le raspunde zambind ca este unicul barman, din Craiova, aflat in proces de preotire.