Stavarache l-a sustinut vehement pe controversatul Cojocaru pentru functia de inspector general la ISJ Bacau. Nominalizarea Bacaului in fruntea listei judetelor unde Inspectoratele Scolare au alocat banii pentru infrastructura scolara pe criterii politice a stirnit reactii virulente din partea consilierilor judeteni.

“Incalificabil”, “impardonabil” sunt dintre termenii “blinzi” folositi de conducerea CJ Bacau si majoritatea consilierilor la auzul nominalizarii Bacaului pe lista judeteleor unde fondurile de la Ministerul Educatiei si Cercetarii urmau sa ia drumul unor primarii conduse de alesi PNL.

“Este regretabil ca inspectorul general Cojocaru nici macar nu a venit sa se consulte cu CJ, institutie care la rindu-i investeste fonduri importante in scolile din judetul Bacau. Aici se cunosteau cel mai bine necesitatile stringente ale invatamintului bacauan.

Criteriul ales de dumnealui, respectiv cel politic, este de condamnat, mai ales ca banii ministerului de resort urmau sa ajunga in exclusivitate la Primarii unde edili sunt membri PNL. Si mai grav este ca domnul Cojocaru a acceptat sa aloce bani spre mediul urban in detrimentul celui rural.

Se stie ca problemele acute sunt la tara, nicidecum in municipii sau orase mari, unde s-a mai investit de-a lungul timpului”, a punctat Dragos Benea, presedintele CJ.

Interesant mai este ca doar consilierii PNL au incercat, evaziv, sa ia partea inspectorului general, partenerii lor de alianta, democratii, sustinind o ancheta a ministrului Hirdau, inclusiv cu mausra demiterii lui Cojocaru, in cazul adeveririi acuzelor care i se aduc.

La nivel de zvonistica, se spune ca lista galben-liberala a fost intocmita pe genunchi de Cojocaru la o convocare de duminica-dupaamiaza in biroul primarul uiStavarache.