Impartirea patrimoniului Regiei Autonome a Protocolului de Stat "Victoria" produce noi tensiuni in administratia clujeana. Consilierul local PD, Adrian Gurzau, a anuntat ca va ataca in contencios administrativ hotararea Consiliului Judetean prin care autoritatile judetene isi manifestau dorinta de a prelua patrimoniul sucursalei clujene a regiei.

Numai ca si consilierii locali au adoptat o hotarare similara, la finalul anului 2005, pentru preluarea unei suprafete de 20,5 hectare de teren, situata in Apahida. Adrian Gurzau, care a demisionat recent din postul de director comercial al Regiei clujene, sustine ca pe teritoriul comunei ar fi suprafete de teren care, in perioada interbelica, apartineau orasului Cluj.

Adrian Gurzau a declarat ca pe suprafata revendicata, autoritatile locale ar putea ridica un parc industrial. De asemenea, el a precizat ca circa cinci dintre cele aproximativ 10 hectare pe care se intind lacurile de pescuit de la Campenesti ar apartine Primariei Cluj. Consilierul PD doreste sa amenajeze o baza de agrement.

Miza cea mai importanta a disputei pare sa fie atribuirea Hotelului Victoria, situat chiar in centrul orasului. Hotelul are in prezent trei stele, dar cu investitii minime ar putea fi ridicat la patru stele. Reprezentantii PD ar dori, in varianta in care Hotelul Victoria ar reveni autoritatilor locale, sa il pastreze in patrimoniul local.

Adrian Gurzau sustine ca Primaria va amenaja un centru de informare turistica ce va deservi intregul oras. De asemenea, o serie de servicii din Primarie ar putea fi mutate in hotel, in conditiile in care imobilul va fi mansardat. Consilierii judeteni intentioneaza sa privatizeze hotelul, daca el va reveni administratiei judetene.

Un alt obiectiv vizat de autoritatile locale este cladirea de pe strada cardinal Iuliu Hossu, situata chiar langa Parcul Central. Acesta este initail destinata unor locuinte de protocol. Valoarea acestor cladiri depaseste trei milioane de euro.

Disputa dintre autoritatile locale si cele judetene ar urma sa fie transata printr-o hotarare de guvern. Cele mai mari sanse sa obtina patrimoniul regiei le au liberalii. Presedintele PNL al Consiliului Judetean, Marius Nicoara, este prieten cu premierul Tariceanu.