Reprezentantii Primariei municipiului Sibiu au semnat contracte de lucrari in valoare de peste 10 milioane de euro pentru reabilitarea strazilor.

Comtram SA, societatea "Hidrocontructii" SA si compania straina "Scamoter" sunt cele trei firme care au obtinut in urma licitatiilor desfasurate in cursul lunii decembrie 2006 contractele de executie a lucrarilor de reabilitare urbana pentru un pachet de 36 de strazi din municipiul Sibiu.

Potrivit primarului Klaus Johannis, in aceste zile au fost semnate contractele de lucrari in valoare totala de peste 10 milioane de euro, astfel ca, in perioada urmatoare, firmele castigatoare vor putea incepe lucrarile.

Banii au fost obtinuti de municipalitatea sibiana in cadrul unui imprumut luat in 2006 de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si vor fi folositi pentru a finanta lucrari ample de refacere a retelelor de utilitati, a structurii stradale si a straturilor de asfalt.

Un pachet de 12 strazi in zona Calea Dumbravii- Bulevardul Milea- strada Stefan cel Mare vor fi reabilitate de companiile "Comtram" SA si "Hidroconstructii" SA in cadrul unui contract de lucru de 2,5 milioane de euro cu o data de finalizare a lucrarilor stabilita pentru 30 octombrie 2007.

Alte 13 strazi din zonele Calea Poplacii- Bulevardul Victoriei vor fi reabilitate in parteneriat de catre compania "Comtram" SA si consortiul strain "Scamoter". Vor fi executate lucrari de reabilitare a retelei de alimentare cu apa si a infrastructurii stradale. Aceste lucrari au acelasi termen de finalizare, dar valoarea lor se ridica la 3,5 milioane de euro.

Al treilea pachet de 11 strazi din Sibiu, situate in zona Stefan cel Mare-Fabrica de Bere, vor fi reabilitate de echipele firmelor "Comtram" SA si "Scamoter", iar valoarea contractului se ridica la alte 3 milioane de euro.