Primarul din Targu-Mures, Dorin Florea, a atacat in contencios administrativ hotararea Consiliului Judetean (CJ) Mures de a aloca 8,1 hectare de teren pentru ridicarea unuia din cele opt spitale regionale de urgenta din Romania.

Dorin Florea a declarat ieri ca in acest fel intreg proiectul legat de construirea spitalului regional este practic blocat. Asta in ciuda faptului ca atat alesii locali cat si cei judeteni sunt de acord ca aceasta unitate spitaliceasca ar trebui sa se construiasca la Targu-Mures.

"Eu nu pot da nici certificate de urbanism si nici de construire pana nu sunt lucrurile clare", a declarat Florea, care a aratat ca disputa dintre administratia locala si cea judeteana nu are la baza necesitatea construirii spitalului ci dreptul de proprietate asupra terenului.

El este nemultumit de faptul ca, fara a solicita acordul autoritatilor locale, CJ Mures a obtinut inscrierea in Cartea Funciara a dreptului sau de proprietate.

"Am cerut sefului de la Cadastru pe Romania sa raspunda daca asupra lui s-au facut presiuni pentru aceasta intabulare", a spus Florea. Primarul muresean spune ca, prin intabularea dreptului de proprietate in favoarea CJ Mures, Consiliul Local Targu-Mures a fost nevoit sa retraga hotararile privind acordarea a trei amplasamente in favoarea unor blocuri de locuit, cu minimum 120 de apartamente.

Acestea urmau sa fie construite in zona pe care Ministerul Sanatatii o solicita pentru Spitalul regional.