Flori si procese verbale

Politistii au luat cu asalt in jurul orei 12 principalele artere ale orasului. Echipaje speciale de interventie cu girofarurile pornite au descins in Piata Unirii, Piata Lucian Blaga, Piata Avram Iancu, Piata Mihai Viteazul, dar si pe Calea Floresti si pe Aurel Vlaicu.

Tinta lor? Au luat in vizor toate masinile conduse de frumoasele clujence, iar cu ocazia zilei de 1 Martie le-au tras pe toate pe dreapta. Stupoarea se citea pe fata reprezentantelor sexului frumos, care nu banuiau pentru ce au fost oprite.

"Din partea Politiei Rutiere va inminez un buchet de ghiocei si un proces verbal fictiv cu ocazia sarbatorii de 1 Martie“, acesta a fost mesajul politistilor clujeni.

Nici clujenii per-pedes nu au scapat. Un pieton mai grabit a sarit in fata masinilor paralizate in trafic in Piata Unirii si a dat nas in nas cu Alexandru Muresan, seful Politiei Rutiere clujene. „Un buchet pentru sotia si un proces verbal pentru dumneavoastra, fictiv de aceasta data, dar real pe viitor“, a replicat ofiterul.

Primarul Clujului, Emil Boc, insotit de membri ai organizatiilor de tineret si studenti de la PD, a impartit ieri martisoare si flori fetelor si femeilor de 1 Martie. Actiunea „O floare... pentru doamne“ a inceput la ora 13 in fata sediului PD si s-a desfasurat pe intreg Bulevardul Eroilor.

Potrivit reprezentantilor democrati, au fost pregatite peste 2.000 de martisoare si buchete de flori si ghiocei. O actiune similara a fost organizata si de filiala municipala Cluj-Napoca a PNL.

Martisoare amendate

Politia Comunitara a municipiului Cluj-Napoca a emis, in doar 3 zile, 30 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea locatiilor unde se pot comercializa martisoare, precum si pentru lipsa documentelor de provenienta a martisoarelor. Valoarea totala a amenzilor a fost de 8.300 RON. Au fost confiscate martisoare in valoare de 90 RON.